ECB üyeleri enflasyonun tahminleri aşacağını düşünüyor

ECB üyeleri enflasyonun artırılmış olan tahminleri aşacağını ve PEPP'in mart ayında sona erdirilmesinin yolunun açılacağını düşünüyorlar.

ECB üyeleri enflasyonun tahminleri aşacağını düşünüyor

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi'ne yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre bazı politika yapıcıların enflasyonun ECB'nin yükseltmiş olduğu beklentisinin üzerine çıkacağı ve Pandemi Acil Alım Programı'nın mart ayında sona ermesinin yolunun açılacağı düşünülüyor.

ECB Yönetim Konseyinden Reuters'in görüştüğü fakat isimlerinin açıklanmasını istemeyen 8 üye, ECB'nin bu yıl 2022 ve 2023 için ortaya koyduğu beklentilerin çok düşük olmasından endişe ediyorlar.

9 - 10 Eylül günlerindeki ECB toplantısından beri yayınlanan veriler de bu üyelerin enflasyonun önümüzdeki yıl ECB'nin yüzde 2 hedefine yakın ve hatta üzerinde olabileceği endişelerini daha da artırdılar.

Reuters'a açıklama yapan kaynaklar, arz darboğazlarının beklenenden daha uzun sürdüğünü, personel yetersizliklerinin konaklama sektörünün ötesine geçtiğini ifade ettiler.

Kaynakların birçoğu, daha yüksek enflasyonun PEPP'in beklendiği gibi mart ayında sona erdirilmesi için güçlü bir sebep oluşturduğunu belirttiler.

Etiketler