65 yaş aylığı ve evde bakım desteğine zam geldi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Evde Bakım Desteği ücretlerine zam geldi. Temmuz ayında asgari ücrete yapılan ek zammın ardından bir yeni zamda desteklere yapıldı.

65 yaş aylığı ve evde bakım desteğine zam geldi!

Birçok kişi tarafından merakla beklenen haberi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere hem 65 yaş aylıklarına hem de evde bakım desteğine zam yapıldığı açıklandı. Enflasyon oranında zamlanan 65 yaş aylıkları milyonlarca kişiyi sevindirdi. Yaklaşık 8 milyon yaşlı vatandaşın bulunduğu ülkemizde neredeyse her hanede bir yaşlı bulunuyor.

65 yaş aylığı ne kadar oldu?

65 yaş aylığına yapılan ek zammın ardından birçok kişi yeni ücretlerin ne kadar olduğu ile ilgili araştırmaya yapmaya devam ediyor. Milyonlarca kişiyi direkt olarak ilgilendiren zam oranları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından resmi olarak açıklandı. Buna göre 1.084 TL olarak ödenen 65 yaş aylığı temmuz ayıyla birlikte 1.536 TL’ye yükseltildi.


Toplamda %41,69 artış yaşayan 65 yaş aylıkları milyonlarca emekliyi sevindirdi. Evde bakım desteğine de yapılan iyileştirmeler bu alanda bakanlık tarafından açıklandı. Buna göre evde bakım desteği olarak her ay düzenli olarak verilen yardım parasının 3.336 TL’ye ulaştığı belirtildi.


Türkiye’de milyonlarca kişinin her ay düzenli bir şekilde aldığı 65 yaş aylığı gelen zamla birlikte daha da yüksek seviyelere ulaştı. Bakanlık tarafından merakla beklenen açıklama doğrultusunda yıl sonuna kadar geçerli olacak zam oranının %41’i aştığı belirtildi. Toplamda 1.536 TL’ye yükseltilen 65 yaş aylığı enflasyon karşısında geçen yıla göre korunmuş oldu.

65 yaş aylığı ve evde bakım desteğine zam geldi!
Her geçen gün daha fazla kişinin yararlandığı evde bakım desteği ile ilgili gelen ücret iyileştirmesi de bu alanda sevindirici haberler arasında yer aldı. Toplamda 3.336 TL’ye yükseltilen evde bakım desteği her ay düzenli olarak veriliyor. Bakanlık tarafından hem aylık ödemelerde hem de destek ücretlerinde %40’ın üzerinde iyileştirme yapıldığı açıklandı.


Evde bakım desteği nedir? Kimler alabilir?

Evde bakım desteğine ilişkin birçok kişi araştırma yapmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yılardır sağladığı destek paketlerinden biri olan evde bakım desteği bu alanda binlerce kişiye verilmektedir. Evde bakıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi olan ailelere verilen evde bakım desteği her ay düzenli bir şekilde ödenmektedir. Geri ödemesiz şekilde yapılan ödemeler ilgili kişilerin banka hesaplarına veya PTT şubelerine yatırılıyor.
Evde bakım desteği kapsamında birçok kişi yardımlardan yararlanmaktadır. On binlerce kişi tarafından düzenli olarak alınan evde bakım desteğine ilişkin internet sorgulamaları ise her geçen gün artıyor. Birçok kişi başvuru şartlarının ne olduğunu araştırmaya başladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre evde bakım desteğinden yararlanabilmek için bakıma muhtaç olduğuna dair bir belge olması gerekiyor. İhtiyaç sahibi olan vatandaşların yararlanabileceği destekler ise 12 ay süreyle verilecek.


Bakanlığın herhangi bir başvuru tarihi belirtmemesi de bu alanda düzenli olarak başvuru alınacağını gösteriyor. Herhangi bir nedenden ötürü evde bakıma muhtaç olunması halinde tüm vatandaşların başvuru yapması mümkün olacak. Aylık 3.336 TL ödeme yapacak olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuruları ise internet ortamında almaktadır. E – devlet üzerinden başvurabilecek olan vatandaşlar ön onay alması halinde evrak teslimi ve işlemlerini tamamlamak adına bakanlıklara bağlı müdürlüklere giderek işlemlerini tamamlayabilmektedir.

Etiketler