15 Ağustosu altın hangi seviyede kapattı? 15 Ağustos gram, çeyrek ve altın fiyatları

15 Ağustos 2022 itibariyle altın yatırımları değer kazanmaya devam ediyor. Peki 15 Ağustosu altın hangi seviyede kapattı? Gün biterken altın hangi seviyede kaldı?

15 Ağustosu altın hangi seviyede kapattı? 15 Ağustos gram, çeyrek ve altın fiyatları

15 Ağustos 2022 itibariyle altın yatırımları değer kazanmaya devam ediyor. Birçok vatandaşın yastık altında bulunan altınlarının değerini sıklıkla internet ortamında araştırdığı görülmektedir. Aynı zamanda yatırımcılar tarafından da günlük olarak takip edilen altın fiyatları sıklıkla takip edilen yatırım enstrümanları listesinde ilk sıralarda yer almaktadır.
Altın fiyatları her gün düzenli olarak Merkez Bankası tarafından açıklanmaktadır. Günlük olarak açıklanan altın fiyatlarını aynı zamanda ticaretlerinizde de referans olarak kullanmanız mümkündür. Piyasa değeri 10 trilyon dolardan fazla olan altının fiyatları 15 Ağustos tarihi için Merkez Bankası tarafından açıklandı. Bir önceki aya göre artış gösteren altın fiyatları resmi siteden yayınlandı.

15 Ağustos altın fiyatları ne oldu?

15 Ağustos’ta açıklanan altın fiyatları birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Gram altının fiyatı geçtiğimiz haftalarda 1.000 TL’yi aşarak yeni bir rekor arayışı içerisine girdi. 15 Ağustos 2022 tarihi için resmi olarak açıklanan gram altın fiyatlarına göre bir gram altının fiyatı 1040 TL seviyesini aşmış görünüyor.


Altın fiyatlarını araştıran kişiler aynı zamanda yarım altın, cumhuriyet altını ve diğer altın türleriyle ilgili fiyatları da merak etmektedir. Alım için en uygun seviyeyi bekleyen yatırımcılar düzenli olarak altın fiyatlarını incelemektedir. Her gün değişiklik gösteren altın fiyatlarını en iyi şekilde Merkez Bankası sayfası üzerinden takip etmeniz mümkündür.


Yarım altın fiyatının 3.395 TL’yi aştığı 15 Ağustos gününde tam altın fiyatı ise 6.767 TL’den işlem gördü. Cumhuriyet altını olarak da bilinen tam altının 6.500 TL seviyelerini aşmasıyla yatırımcılar analistleri takip etmeye başladı. Analistler tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda pozisyon alan vatandaşlar aynı zamanda döviz kurlarındaki değişiklikleri de yakından incelemektedir.

15 Ağustosu altın hangi seviyede kapattı? 15 Ağustos gram, çeyrek ve altın fiyatları - Resim : 1

Döviz ve altın tahminleri

Döviz ve altın tarafında yatırım yapmayı isteyen kişilerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu durum ise analistlere karşı duyulan ilginin her geçen gün daha da artmasına neden oluyor. Birçok analiste göre gram altın ve döviz fiyatlarının ilerleyen dönem için gerçekleşecek olan fiyat hareketleri sosyal medya üzerinden yayınlanmaya başlandı.


Dolar fiyatının 17.90 TL seviyelerinde seyrettiği piyasalarla ilgili tahmincilere göre takip edilmesi gereken iki önemli seviye bulunuyor. Yükseliş bazlı oluşacak trendler için 18.10 seviyesi önemli görülürken düşüşler için 17,80 seviyelerin altı dikkat çekiyor. Dövizde meydana gelebilecek olan fiyat değişikliklerine göre altın fiyatları da farklılık gösterebilecek.
Gram altın fiyatlarının 1000 TL’yi aşmasının ardından analistler tahminlerini güncellemeye başladı. Son işlem gününde 1040 TL’den işlem gören gram altın için uzmanlara göre 1080 TL seviyesinin önemli olduğu belirtildi. Bu seviyelere kadar ağır ilerleyecek olan altının bu seviyelerden sonra hareketlerinin hızlanmasının muhtemel olduğu belirtildi.

  

SGCEYREK Çeyrek Altın
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 3991.17
Satış 4083.66
Değişim -27.36%
Son Değer 4083.66
En yüksek 4086.46
En düşük 4070.65
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler