12 Ay boyunca 600 TL para alabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere planlanan Aile Destek Programı ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. Cuma gününden itibaren hesaplara yatırılacak olan destek ödemelerine başvurular hala devam ediyor. İşte, detaylar…

12 Ay boyunca 600 TL para alabilirsiniz!

Devlet kesenin ağzını açmaya devam ediyor. Geliri düşük olan kişilere verilen destek projesi kapsamında Aile Destek Programı başlatılmıştı. Başlatılan bu programla ilgili ilk ödemeler bu hafta yapılacak. İşte, detaylar…

Türkiye genelinde yaşamını devam ettiren milyonlarca ihtiyaç sahibi bulunmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından geçtiğimiz aylarda Aile Destek Programı adı altında bir destek programı başlatıldı. Bu program kapsamında verilecek 550 TL’lik yardımın 4 milyon haneyi ilgilendirdiği açıklandı. Aile Destek Programı kapsamında ilk ödemeler Cuma gününden itibaren hesaplara yatırılacak. Aile Destek Programına başvuru yapmak isteyen ihtiyaç sahipleri başvurularını e-devlet üzerinden gerçekleştirebilirler. Aile içerisinde gelir durumuna göre 450 TL, 550 TL ve 600 TL olmak şartıyla verilecek olan destek 12 ay boyunca düzenli olarak verilecek.

Aile destek ödemesinden kimler faydalanabilir?

aile destek ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Destek Ödemesinden aile içerisinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3’ten az olması dolayısıyla özel sektör çalışanları, esnaflar, diğer bağımsız çalışanlar, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de bu ödemeden faydalanabilir.

Bakanlık tarafından koyulan şartları karşılayan herkes e-devlet üzerinden başvurusunu yapabilecek. Başvurusu onaylanan kişilere ilk ödemeler de Cuma gününden itibaren hesaplarda olacak. Bildiğiniz gibi bu destek programına başvurular 27 Haziran tarihinden itibaren başlamıştı. Şuanda hala başvurular devam etmekle beraber e-devlet şifresi olmayan vatandaşların başvuruları bakanlığın kurumlarına giderek yapabilirler.