100 yıllık santral Bitcoin madenciliğine başladı

100 yıllık santral BTC madenciliğinin elektrik satmaktan kârlı olduğunu söyledi ve şirketin seyrini tamamen değiştirdi.

100 yıllık santral Bitcoin madenciliğine başladı

Amerika’de 1897’de faaliyet göstermeye başlayan bir hidroelektrik santralinin artık çok değişik bir işlevi var. Albany Times’ın haberine göre, New York’un Mechanicville bölgesinde bulunan santral, şu an için üretmiş olduğu elektriğin bir bölümü ile Bitcoin madenciliği yapıyor.

Santralin sahibi Albany Engineering şirketinin CEO’su Jim Besha, “Bunun dünyanın hala çalışan en eski yenilenebilir enerji tesisi olduğunu düşünüyoruz.” dedi ve işletmenin Bitcoin madenciliği ile birlikte elektriği National Grid’e satmaktan çok daha fazla para kazandırabileceğini düşünerek madencilik yapmaya başladığını söyledi.

Şirket, National Grid’e enerji satışından kilovat saat başına 3 cent gelir elde ediyor. Basha, Bitcoin madenciliğinin üç kat fazla para kazandırdığını iddia ediyor.

Şu anda deneysel aşamada madencilik yaptıklarının önemini vurgulayan CEO, kripto para piyasasındaki volatiliteden dolayı, ürettikleri coin’lerin bir bölümünı sattıklarını ifade etti.

Bilindiği üzere Bitcoin madenciliği, çok sayıda kuvvetli ekipman gerektiren, enerjinin ağırlıklı olarak kullanıldığı bir süreç. Bununla birlikte, enerjinin yenilenebilir kaynaklardan elde edildiği durumda endişe edilecek bir şey yok. Besha da yenilenebilir enerji ile Bitcoin madenciliği yapmanın, bu iş için en iyi yöntem olduğunu vurguluyor.

Etiketler