Zam üzerine zam! %130 zamlandı

Zam kervanına bir yenisi daha eklendi. Yılbaşından itibaren en çok zam alan ürünler arasında yer alan yumurta fiyatları bir kez daha zamlandı. %130 oranında zam gelmesi tüm cepleri etkiledi.

Zam üzerine zam! %130 zamlandı

Zam kervanına yumurta da eklendi. Geçtiğimiz günlerde süt ve süt ürünlerine zam gelmesiyle beraber bugünde yumurta fiyatlarına zam geldiği duyuruldu Gelen zamlardan sonra yumurta fiyatları aldı başını gidiyor. Her geçen gün artış gösteren enflasyon oranından dolayı vatandaşın alım gücü de giderek düşmektedir. Art arda gelen zam haberleri artık vatandaşlar için çok normal hale geldi. Bir zam da yumurta fiyatlarına geldi.

Yumurta fiyatlarına zam geldi. Edinilen son bilgilere göre geçen yılın aynı dönemine göre yumurta fiyatları %130 oranında zamlandı. Yumurta fiyatlarına böyle zam gelinde beyaz et fiyatlarına da kısa süre içerisinde zam geleceği tahmin edildi. Geçtiğimiz günlerde kırmızı et fiyatlarına zam gelmesinin ardından beyaz ete de zam gelirse vatandaşın hali harap.

Kolisi 80 TL!

Yumurta kolisi fiyatı

Enflasyon verileri her geçen gün artış gösterirken gıda fiyatlarına da zam gelmeye devam ediyor. Yeni yılın gelmesiyle beraber enflasyonda gerileme olacağı düşünülse de fiyatlara zam gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde süt ve süt ürünlerine gelen zamların ardından bugünde yumurta fiyatlarına zam geldi. Edinilen son bilgilere göre yumurtanın üreticiden çıkış fiyatı 1,65 TL olarak belirlenirken, marketlerde satış fiyatı 2 TL’yi geçti. Yani üreticiden bir koli yumurta 53 TL’den çıkarken marketlerde satış fiyatı 80 TL olarak belirlendi.

Yumurta fiyatlarına gelen zamların ardından yeni bir zam beklentisi de beyaz ete geleceği düşünüldü. Kısa süre önce kırmızı ete gelen zamların ardından beyaz ete zam geleceğinin düşünülmesinin ardından yeni bir zam haberi geldiği zaman sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.