Ehliyetini yenileyecekler dikkat! Ücretlere zam geldi mi?

Ehliyetini yenileyecek olan kişiler tarafından ehliyet yenileme ücretleri araştırılmaya başlandı. Ehliyet yenileyecekler dikkat! Ücretler belli oldu.

Ehliyetini yenileyecekler dikkat! Ücretlere zam geldi mi?

Daha önce yapılan bir açıklamayla ehliyet yenilemesi yıl sonuna kadar yapılması şarttı. Fakat yapılan açıklama kapsamında ehliyet yenileme süresi 2 yıl daha uzatıldı. Ehliyet yenileme ücretleri açıklandı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklama kapsamında eski tip ehliyetini değiştirecek kişiler için ehliyet yenileme ücreti belli oldu.

Normal şartlarda uzun zamandır konuşulan en önemli konu eski tip ehliyetlerin yıl sonuna kadar yenilenmesi yönündeydi. Geçen hafta içerisinde yapılan açıklamada normalde 2 ay sonra sona erecek olan ehliyet yenileme başvurularının 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldığı belirlendi.

Ehliyet yenileme ücreti...

Ehliyet yenileme ücreti

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ehliyet yenileme ücretleriyle ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ehliyet yenilemesi için toplamda 15 TL alınmaya devam edileceği söylendi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada:

"Eski tip sürücü belgelerini değiştirme ücreti, 13 lira değerli kağıt bedeli ve 2 lira vakıf hizmet bedeli olmak üzere 15 lira olarak devam edecek" denildi.

Ehliyet yenileme nasıl yapılır?

Ehliyet yenileme nasıl yapılır? Sorusu eski tip ehliyetini veya süresi dolan ehliyetini yenileyecek kişiler tarafından araştırılmaktadır. Ehliyetini yenileyecek vatandaşlar için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından:

"Kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet biyometrik fotoğrafla yapılacak" denildi.

Ehliyet yenilemek için ayrıca Nüfus ve Vatandaşlık İşleri resmi internet sitesi üzerinden randevu almanız da gerekmektedir.