Yurt dışı yerleşiklerin hisse senedi stok miktarı ne kadar oldu?

TCMB'nin haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, yurt dışında yerleşik kişilerin 26 Kasım tarihinden itibaren portföyünde bulunan hisse senedi stok miktarı 20.6 milyar dolar oldu.

Yurt dışı yerleşiklerin hisse senedi stok miktarı ne kadar oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, yurt dışında yerleşik kişilerin 26 Kasım tarihinden itibaren portföyünde bulunan hisse senedi stok miktarı 20.6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Hisse senedi stok miktarı geçtiğimiz hafta 22.78 milyar dolar düzeyindeydi.

Hisse senedi değeri farkı, piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında -64.52 milyon dolar oldu.

Devlet içi borçlanma senetleri (DİBS) stok miktarı geçen hafta 4.97 milyar dolar iken bu hafta, yabancı yatırımcının dört haftanın ardından borsada net satıcı olması ve geçtiğimiz hafta 105 milyon dolarlık tahvil satışı gerçekleştirmesiyle 4.17 milyar dolara düştü. 

DİBS değeri farkı, piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılarak hesaplandığında -105.36 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Repo miktarı bir önceki hafta 1.41 milyar dolar düzeyindeyken bu hafta 871.62 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Repo değeri farkı, piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılarak hesaplandığında -474.55 milyon dolar oldu.

Özel sektör tahvil ve bonoları geçtiğimiz hafta 310.54 milyon dolarken, bu hafta 270.49 milyon dolara geriledi.

Özel sektör bonoları farkı, piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış biçimde hesaplandığı zaman 0 milyon dolar olarak kaydedildi.

Yabancıların yaptığı TL swap miktarı 4,9 milyar dolara geriledi

Yabancı yatırımcının swap piyasalarında Türk Lirası varlıklarını satma eğilimi geçtiğimiz hafta da devam etti. TCMB ve BDDK verilerinden yararlanılarak yapılan hesaplamaya göre yabancıların Türk bankalarıyla yaptığı TL swap miktarı geçtiğimiz hafta 4,9 milyar dolara düştü. 19 Mart haftasında yabancıların swap pozisyonu 24 milyar dolar düzeyindeydi.

Etiketler