Yüksek servis ücretlerine velilerden sert tepki!

İstanbul’da okul servisi ücretlerinin 650 TL’ye çıkmasıyla veliler isyan etti.

Yüksek servis ücretlerine velilerden sert tepki!

İstanbul Küçükçekmece’de depreme dayanıksız olarak nitelendirilen ve daha sonra yıkım kararı verilen Yunus Emre İlkokulunda öğrencisi olan veliler evlerinin uzak kaldığı gerekçesiyle eylem yaptı. 650 TL’ye çıkan servis ücretlerinden dolayı dert yanan veliler, Mart 2023 yılında bitirilmesi düşünülen okulda yıkım yapıldı ama ondan sonra herhangi bir çalışma yapılmadı denildi.

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan Yunus Emre İlkokulunda okuyan 1500 öğrenci çevredeki başka okullara nakil edildi. 1 yıldır boş olan okul Mayıs ayında yıkıldı. Yıkımdan sonra aradan 4 ay geçmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmayan okulda ki öğrencilerin mağduriyetini veliler dile getirdi.

Veliler isyan etti!

Eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber öğrencilerin bulunduğu okullarda ders saatleri de değişti. Özellikle çıkış saatlerinin 19.30’u bulması üzerine veliler tepki gösterdi. Okul önünde toplanan veliler okula ücretsiz servis istedi ve çıkış saatinin değişmesini istedi. Çocuğu okuyan Ramazan Akkuş:

Yüksek servis ücretlerine velilerden sert tepki! - Resim : 1

“Okulumuzu yıktılar, 2 senedir yapmadılar. Bundan dolayı şikayetçiyiz. Bu kadar kişi 3 kilometre yürüyerek okula geliyor ve akşam saat 21.00’de çocuklarımızı alıyoruz. Çocukları karanlıkta bulana kadar canımız çıkıyor. Saat 15.00’te ders başlıyor, 20.30’da çıkıyorlar. Çocuk kaçta gelecek, kaçta yemek yiyip uyuyacak, tekrar dinlenip okula gidecek? Bu çocuğu yatma saatinde okuldan alıyoruz” diye konuştu.

Bebeğiyle diğer çocuğunu okula bırakan Fehime Doğan, “Bebeğim var, git gel 3 kilometre yol yapıyor. Getirene kadar canımız çıkıyor, bir de bunun götürmesi var. işimiz var, yemeğimizi yapamıyoruz. Evden saat 13.00 gibi çıktık, gelene kadar saat 14.00’e geldi. Gideceğim şimdi bir daha, saat 18.00 gibi geleceğim” dedi.

Aylık 650 TL servis ücreti!

Çocukların çok geç saatte çıkmasından şikayetçi olan bir kadın, “Biz servis talep ediyoruz. Aylık 650 TL servis ücreti, bu şekilde olmaz. Tek çalışan anne ve babalar var. Okulumuzu yapsınlar yoksa da bize servis versinler. Servis ücreti verilmiş ama bazı kişilere verilmiş. Kime verildiğini bilmiyoruz” dedi.