Yılbaşında izlenebilecek en iyi 23 film

2021 yılı sonlanırken yeni yıla hazırlıklar başladı. Yeni yıla girmenin birçok yolundan bir tanesi de tüm ailenin bir araya geldiği sıcak bir ortamdır. Yılbaşında İzlenebilecek En İyi 23 Film listesi sizlerle paylaştık. İşte, o filmler...

Yılbaşında izlenebilecek en iyi 23 film

 2021 yılı sonlanırken yeni yıla hazırlıklar başladı. Yeni yıla girmenin birçok yolundan bir tanesi de tüm ailenin bir araya geldiği sıcak bir ortamdır. Peki bu ortama neşe getirecek olan en önemli şeylerden birisi nedir? Hiç şüphesiz ki sıcacık yılbaşı filmleri. Sizler için hazırladığımız bu listede ayrıca hangi filmi hangi platform üzerinden izleyebileceğinizi de görebileceksiniz. Buradaki listede Netflix, Amazon Prime ve HBO Max platformlarında yer alan en iyi yılbaşı temalı filmlere yer verdik. Bu listemizde toplam 23 adet filme yer verdik.

En iyi yılbaşı filmleri listesi

Pijamalar çekilmiş, içecekler hazırlanmış, mısırlar patlatılmış ve cipsler hazırlanmışsa gelsin o zaman 2021 yılında izlenebilecek en iyi yılbaşı filmleri listesi;

Arthur Christmas - 7.1 IMDB

Arthur Christmas

En iyi yılbaşı filmleri listemizin başında Arthur Christmas yer alıyor. Animasyon, macera ve komedi türündeki Arthur Christmas filminde Noel Baba'nın oğlu Arthur'un babasının unuttuğu bir hediye teslimatını yapma süreci anlatılıyor. Yeni yıla iki saat kala Arthur, bu küçük kıza hediyesini ulaştırmak için elinden geleni yapacaktır. Amazon Prime ve Netflix platformları üzerinde yayınlanan 2011 yapımı Arthur Christmas filminin IMDB puanı 7.1'dir.

The Polar Express - 6.6 IMDB

The Polar Express

Yılbaşı gecesi hangi film izlenir sorunuzun cevabını vermeye devam ediyoruz. HBO Max platformu üzerinde yayınlanan The Polar Express filminde genç bir çocuğun kuzey kutbuna yaptığı tren yolculuğunda yaşadığı tecrübeler konu alınıyor. Bazı tuhaf CGI karakterleri sebebiyle IMDB puanı kullanıcılar tarafından düşük olarak belirlense de film oldukça eğlenceli ve tatmin edicidir.

The Nightmare Before Christmas - 8.0 IMDB

The Nightmare Before Christmas

Aranızda bu harika klasiği henüz izlemeyen varsa bu yılbaşında mutlaka izlenmesi gerekenler listesine eklesin. Tim Burton imzalı olan The Nightmare Before Christmas (Noel Gecesi Kabusu), Jack Skellington (Pumpkin King) isimli bir cadılar bayramı düzenleyicisinin Yılbaşı’nı keşfetmesiyle başlar. 1993 yapımı olan film günümüzde dahi en iyi cadılar bayramı ve yılbaşı filmleri arasında yer almaktadır. Şahsen benim de izlemekten en çok keyif aldığım filmlerden birisidir. Defalarca izleseniz dahi sıkılmayacaksınız. Bu film Disney Plus platformu üzerinden yayınlanmaktadır.

 How The Grinch Stole Christmas - 6.2 IMDB

 How The Grinch Stole Christmas

Yılbaşı filmleri 2021 listemisde Jim Carrey’in başrolünde oynadığı bu filmde Grinch isimli bir yeşil yaratığın tüm kasabanın yılbaşı gecesini mahvetmesi planlarını izleyeceğiz. Netflix üzerinden izleyebileceğiniz bu Christmas Movie (Yılbaşı filmi) temalı yapım size oldukça eğlenceli 104 dakika vaadediyor.

Miracle On 34th Street - 7.9 IMDB

Miracle On 34th Street

Noel Baba’nın sizi gerçekten ziyaret ettiğine diğer insanları nasıl inandırabilirsiniz? 1947 yapımı Miracle On 34th Street (34. Cadde’de Mucize) filmde yeni boşanmış genç bir anne çocuğunun yılbaşında eğlenmesi için bir mağazada noel baba kılığındaki birisi ile anlaşma yapar. Ancak bu noel babanın ziyareti sonrasında anlaşılır ki o sadece bir aktör değil gerçek Noel Baba’ymış. Çevresindeki insanlarla bunu paylaşan genç anne deli olmakla yaftalanır ve en nihayetinde bu durumun gerçekliğini ortaya çıkarmak için bir mahkeme kurulur.

2021 yılında izlenmesi gereken yılbaşı temalı filmlerde 1947 yapımı bir filme yer vermek sizlere tuhaf gelmiş olabilir ancak bu filmde gerçekten de izlenilmesi gerekenler listesinde olmayı hak edecek kadar kaliteli bir yapım. Filmi HBO Max platformu üzerinden izleyebilirsiniz.

Home Alone - 7.6 IMDB

Home Alone

Böyle bir listede Evde Tek Başına (Home Alone) serisine yer vermemek olmazdı. Muhtemelen birçoğunuz halihazırda bu filmi izlemişsinizdir. Disney Plus üzerinden yayınlanan filmde 8 yaşındaki bir çocuğun yılbaşı tatiline giden ailesi tarafından yanlışlıkla evde bırakılması ve yine aynı dönemde eve dadanan iki hırsızla yaşananlar konu alınıyor.

Planes, Trains and Automobiles - 7.6 IMDB

Planes, Trains and Automobiles

Yılbaşı filmleri Listemizin 17. sırasında 1987 yapımı Planes, Trains and Automobiles (Uçaklar, Trenler ve Arabalar) yer alıyor. Filmde New York’dan Chicago’ya yılbaşını ailesi ile geçirmek için yolculuğa çıkan bir adamın başına gelen inanılmaz olaylar konu alınıyor. Filmi Amazon Prime üzerinden izleyebilirsiniz.

A Chritmas Story - 7.9 IMDB

A Chritmas Story

Bir Bob Clark filmi olan A Christmas Story (Bir Yılbaşı Hikayesi) yayınlandığı 1983 yılından itibaren her sene milyonlarca insan tarafından yılbaşında izlenebilecek en iyi filmler arasında yer alıyor. Ralphie isimli bir çocuğun ailesini, öğretmenini ve Noel Baba’yı o çok sevdiği silah için ikna etme çabası anlatılıyor. Sıcak ve eğlenceli bir yılbaşı filmi izlemek isteyenlere tavsiyemizdir. Film HBO Max platformu üzerinden izlenebilmektedir.

National Lampoon’s Christmas Vacation - 7.6 IMDB

National Lampoon’s Christmas Vacation

The Grisworld ailesinin çılgın maceralarının konu edildiği bu filmde ailenin yılbaşında hayatta kalma mücadelesi konu alınıyor. Farklı serileri de bulunan bu filmi yılbaşı listenize mutlaka eklemelisiniz. HBO Max platformunda yayınlanan Çılgın Aile Yılbaşı Tatilinde filmi 1989 gibi eski tarihli bir yapım olsa da güncelliğini koruyan bir içeriğe sahiptir.

The Muppet Christmas Carol - 7.7 IMDB

The Muppet Christmas Carol

Aynı isimli Charles Dickens romanından sinemaya uyarlanan The Muppet Christmas Carol filminde kukla karakterlerinin bir yılbaşı macerasında yaşadıkları eğlenceli olaylar konu alınıyor. Film Disney Plus üzerinden izlenebilmektedir.

It’s a Wonderfull Life - 8.6 IMDB

It’s a Wonderfull Life

Sadece yılbaşı filmleri listelerinde değil genel olarak da en iyi filmler arasında gösterilen It’s a Wonderfull Life, 1946 yapımı olmasına karşın her dönemde izlenebilecek harika bir içeriğe sahip. Hayatında her şey kötü giden umutsuz bir işadamına gönderilen bir melek, eğer o olmasaydı dünyanın nasıl bir yer olacağını ona gösteriyor. Amazone Prime üzerinde yer alan It’s a Wonderfull Life (Şahane Hayat) filmini mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz.

 Elf - 7.0 IMDB

 Elf

Will Ferrel’ın başrolünde oynadığı 2003 yapımı bu filmde yanlışlıkla kuzey kutbunda kalan bir çocuğun oradaki elfler tarafından yetiştirilmesi ve sonrasında bir yetişkin olarak New York’a gerçek babasını bulmak için dönen bir adamın hikayesi konu alınıyor. Filmde gülmek garanti olduğu kadar dokunaklı sahnelerde mevcut. Elf 2003 filmi HBO Max üzerinden yayınlanmaktadır.

White Christmas - 7.6 IMDB

White Christmas

Bir Michael Curtiz klasiği olan White Christmas (Eğlenceler Oteli) filmi sizlere yılbaşı gecesinde harika bir müzikal vaad ediyor. 1954 yapımı olan bu film zamanının ötesine geçerek yıllar sonra halen en iyi yılbaşı filmleri listelerine girmeyi başarıyor. White Christmas filmini Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

Love Actually - 7.6 IMDB

Love Actually

İkincisi 2017 yılında çıkan Love Actually (Aşk Her Yerde), ilk olarak 2003 yılında vizyona girmişti. Colin Firth, Emma Thompson, Liam Neeson, Martin Freeman, Keira Knightley ve Hugh Grant gibi yıldız isimlerin rol aldığı filmde sekiz farklı çiftin yılbaşı hikayesine odaklanıyor. Love Actually filmini Amazon Prime üzerinden izleyebilirsiniz.

A Charlie Brown Christmas - 8.4 IMDB

A Charlie Brown Christmas

Animasyon ve komedi türündeki 1965 yapımı bu filmde Charlie Brown ismindeki küçük bir çocuğun yılbaşının iyice ticarileşmesinden sıkılmsaı ve Noel’in anlamının daha derin olduğunu ispatlamaya çabalamasını anlatıyor. Filmi Apple TV Plus üzerinden izleyebilirsiniz.

Scrooged - 7.0 IMDB

Scrooged

1988 yapımı Scrooged filminde Frank Cross isimli bir televizyon yapımcısı üç tane ruh tarafından kaçırılır ve yılbaşının önemini anlaması için ders görür. Charles Dickens’ın en tuhaf hikayelerinden birisi olan Scrooged’ın sinema uyarlamasında Bill Murray başrolde oynuyor. Filmi Amazon Prime platformundan izleyebilirsiniz.

Bad Santa - 7.0 IMDB

Bad Santa

2003 ve 2016 yıllarında iki film halinde ekranlara gelen Bad Santa, hiç şüphesiz ki yılbaşı filmleri arasında en eğlenceli olanlardan birisidir. Sefil bir dolandırıcı ve ortağının Noel Baba kılığına girerek soygunculuk yapmasını konu alan filmi Amazon Prime üzerinden izleyebilirsiniz.

A Very Murray Christmas - 5.5 IMDB

A Very Murray Christmas

Özel bir televizyon şovu olarak ekranlara gelen bu yapımda Bill Murray merkezli harika bir yılbaşı programı izleyeceksiniz. Her ne kadar IMDB puanı düşük gözükse de bu yapımın sizleri eğlendireceğinden şüpheniz olmasın. Netflix yılbaşı filmleri kategorisinde yer alan A Very Murray Christmas şovunda Bill Murray’e ek olarak George Clooney, Miley Cyrus, Chris Rock, Rashida Jones, Jenny Lewis, Jason Schwartzman, Maya Rudolph and Amy Poehler gibi yıldız isimler de ünlü aktöre konuk oyuncu olarak eşlik ediyorlar.

Die Hard 1988 - 8.2 IMDB

Die Hard 1988

Yılbaşı filmleri listesinde bir Bruce Willis filminin olmasına şaşırmış olabilirsiniz ancak Die Hard serisinin ilk filmi tam olarak muhteşem bir yılbaşı temalı filmdir. Listemizin beşinci sırasında kendisine yer bulan Die Hard filminde bir polis memurunun yılbaşında saldırı düzenlemeyi planlayan teröristlere karşı ailesini koruması konu alınıyor. 8.2 IMDB puanlı bu filmin bir yılbaşı filmi olup olmamasını tartışmaktan ziyade izleyip keyif almanızı diliyorum zira serinin diğer filmlerinden bağımsız olarak ilk film herkes tarafından kabul edilmiş harika bir yapımdır.

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe - 6.9 IMDB

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe

Disney Plus üzerinden izlenebilen Narnia Günlükleri serisinin 2005 versiyonunda epik bir yılbaşı macerası konu alınıyor. Eğlenceli ve bir o kadar da fantastik bir aile filmi olan The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe, serinin diğer filmlerinden bağımsız olarak izlenebilir.

The Santa Clause - 6.5 IMDB

The Santa Clause

Tım Allen gibi bir yıldızın başrolünde oynadığı 1994 yapımı The Santa Clause (Noel Baba) filminde bir adamın Noel Baba’yı evinin çatısından yanlışlıkla düşürmesi ve sonrasında beklenmedik bir şekilde kendisini Noel Baba olarak bulması sonucunda gelişen olaylar konu alınıyor.

The Christmas Chronicles - 7.0 IMDB

The Christmas Chronicles

En iyi yılbaşı filmleri listemizde sonlara gelirken Yılbaşı Günlükleri olarak da çevirebileceğimiz The Christmas Chronicles filmi var. Kurt Russell’in başrolünde oynadığı filmde Noel Baba takıntısı olan iki kardeşin hikayesini izliyoruz. 2018 yapımı filmi Netflix üzerinden online olarak izleyebilirsiniz.

 Klaus 8.2 IMDB

Klaus

Netflix tarafından çekilen ilk animasyon olma özelliğini de taşıyan Klaus filmi 2019 yılında vizyona girmiş ve Oscar’a en iyi animasyon filmi dalında aday olmayı başarmış bir yapımdır. Bünyesinde birçok önemli yıldızın seslendirmesini barındıran bu 2019 yapımı Noel temalı filmde Klaus isimli bir oyuncakçı ve bir postacının hikayesini izliyoruz.

2021 yılında izlenebilecek en iyi yılbaşı temalı filmleri tek liste altında sizlere detaylı olarak anlatmaya çalıştık. Tüm bu filmlerin yanı sıra yine Netflix üzerinden izleyebileceğiniz birkaç filmi detaya girmeden sunmak istiyorum;

-       A Boy Called Christmas (Nikolas)

-       Angela’s Christmas Wish (Anegela’nın Noeli)

Bu iki başarılı filmi de sizlere izlemeniz için tavsiye edebiliriz. Her ikisini de Netflix üzerinden izleyebilirsiniz. Listemizin sonuna gelirken hepinize harika bir yıl geçirmenizi diliyoruz, mutlu noeller.

Yorumlar