Zodiac katilinin Çinli taklitçisi mektuplarla tehdit ediyor

ABD'de birçok basın kuruluşu, New York eyaletinde 'Çinli Zodiac Katili' olduğunu iddia eden birinden tehdit mektupları alıyor. 

Zodiac katilinin Çinli taklitçisi mektuplarla tehdit ediyor

ABD'de birçok medya kuruluşu, New York eyaletinde 'Çinli Zodiac Katili' olduğunu iddia eden birinden tehdit mektupları alıyor. 

Bir süre önce Albany'deki bazı yerel haber kuruluşlarına gelen bu mektuplar ile ilgili FBI tarafından soruşturma başlatıldı. 

Ayrıca FBI, mektubun geldiği kuruluşların sayısını ve adlarını açıklamadığı gibi mektupların içeriğini de paylaşmadı. 

Zodiac katilinin Çinli taklitçisi mektuplarla tehdit ediyor

The Albany Times Union ve People dergilerinin alıntıladığı FBI açıklamasında, mektupların FBI tarafından araştırıldığı ve şu an toplum içerisinde bir tehdit olmadığı bildirildi.

FBI'ın yerel basın kuruluşlarına mektup konusunda tetikte olmalarını ve muhtemel DNA kanıtlarını korumaya yardımcı olmak amacıyla şüpheli sayılabilecek postaları açmamalarını talep eden bir uyarı yolladığı aktarıldı. 

Mektupları yollayan kişi, bu kuruluşları tehdit etmek için 1960'lı yılların meşhur seri katili Zodiac'ın adını kullandı. 

Zodiac katili kimdir?

Zodiac katilinin Çinli taklitçisi mektuplarla tehdit ediyor

37 kişiyi öldürdüğünü öne süren Zodiac katili vakası, ABD tarihinin çözülmemiş en ünlü cinayet vakası. 

Zodiac katilinin kimliği 60 yıldan fazla bir süredir gizemini koruyordu. 

7 Ekim tarihinde araştırmacılar, Zodiac katilinin kimliğini tespit ettiklerini açıkladı. ABD basınında yer alan haberlere göre Case Breakers adlı bir grup araştırmacıdan oluşan grup Zodiac katilinin 2018 yılında hayatını kaybeden Gary Francis Poste olduğunu iddia etti.

Grup, yetkililerin Zodiac katiliyle Poste'un DNA'larının incelenmesi gerektiğini savunurken Poste'un baş şüpheli olduğunu kamuoyuna açıklandı. 

Zodiac katili kaç kişiyi öldürdü?

Zodiac katilinin Çinli taklitçisi mektuplarla tehdit ediyor

Zodiac'ın basın kuruluşlarına yolladığı mektuplarda toplam cinayet sayısı 37 de olsa araştırmacılar ancak yedi cinayeti Zodiac ile ilişkilendirebildi. 

Zodiac katilinin, 1968 yılının aralık ve 1969 yılının ekim ayları arasında San Francisco Körfez Bölgesinde 5 kurbanın katili olduğu kabul edilmişti. Katil genç çifti hedef alıyordu ancak yalnız bir taksi şoförünü de öldürmüştü. Hedef alınan çiftlerden iki erkek hayatta kalmıştı. 

Zodiac katilinin Çinli taklitçisi mektuplarla tehdit ediyor

İşlediği cinayetlerin ardından, basın kuruluşlarına yolladığı şifreli mesajlar içeren mektuplar ile bu cinayetleri işleyenin 'Zodiac' olduğunu söylüyordu. Hatta insanlarla alay ediyordu.

Katil, mesajlarını gazetede basılmazsa seri cinayet ve bombalı saldırılar düzenleyeceğini söyleyerek tehdit ediyordu. 

Ürettiği dört şifreden ikisi hâlâ çözülebilmiş değil. İlk şifre 1969 yılında kırılırken ikincisi de 2020 yılında sivil yurttaşlarca çözülmüştü. FBI, 2020 yılında soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

DNA bulgularından yola çıkarak 2018'de ölen Gary Francis Poste'un Zodiac olduğu düşünülse de katile yönelik şüpheler bitmiş değil ve hâlâ birçok şüpheli soruşturulmaya devam ediyor.