Arcane dizisi 38 ülkede zirveye ulaştı

Riot Games'in Türkiye Ülke Müdür Erdinç İyikul, Türkiye'de sadece League of Legends (LOL) oyununda 20 milyondan fazla hesap sayısı olduğunu, 2021 yılında lig yayınlarının toplam 6 milyon saatin üzerinde izlendiğini belirtti.

Arcane dizisi 38 ülkede zirveye ulaştı

Runeterra oyunları ekim ayında dünya genelinde toplam 180 milyon oyuncu tarafından oynandı. En güncel projelerden biri olan Arcane, çıktığı hafta 38 ülkede en çok izlenen dizi oldu. 

Arcane dizisi 38 ülkede zirveye ulaştı - Resim : 1

Erdinç İyikul Arcane dizisiyle ilgili bazı bilgi ve veriler paylaştı. İyikul'un paylaştığı bilgilere göre, Riot Games'in ilk dizi projesi olan Arcane için 2015 yılında çalışmalara başlanmıştı. Dizi Netflix'te çıktığı hafta 38 ülkede en çok izlenen dizi oldu. 

87 ülkede ilk 10'a giren Arcane dizisi Türkiye, Kanada ve Güney Kore gibi pek çok ülkede de ilk 5'e girdi. Çıktığı hafta Tencent yayın platformu üzerinden 130 milyon izlenme yakaladı. Yine bu platformda en fazla aranan başlık oldu. 24 Kasım haftasında Netflix'te toplamda 34.42 milyon saat izlenen dizi, İMDb'de 93.423 kişi tarafından verilen oyla 9.3 oranında bir puan elde etti. 

Türkiye'de ve dünyadaki oyuncu sayıları hakkında da bilgi veren İyikul, ekim ayında dünyada Runeterra oyunlarını toplam 180 milyon oyuncunun oynadığını aktardı. 

Türkiye'deki LOL hesabı sayısı 20 milyonu aştı

Arcane dizisi 38 ülkede zirveye ulaştı - Resim : 2

League of Legends (LOL) oyunu gelecek yıl 10. yılını kutlayacak. 20 milyonu aşan hesap sayısı ile Türkiye'de oyuncu sayısı artmaya devam ediyor. 2021 yılında Lig yayınlarının Türkiye'de toplam 6 milyon saatten fazla izlendiğini belirten İyikul, özellikle Türkiye'de çok sevilen oyunlarından olan VALORANT'ın oyuncu sayısı açısından Avrupa'yı geçtiğini aktardı.

VALORANT, dünyada 14 milyon aktif bilgisayar oyuncusuna sahip. Birinci yıl dönümünde ise oyunda dünya genelinde yarım milyarın üzerinde karşılaşma gerçekleşti.

Ruined King Türkiye'de liste başı oldu

Arcane dizisi 38 ülkede zirveye ulaştı - Resim : 3

Riot Games, birçok oyuncunun Runeterra evrenine girebilmesi için ortaya yeni fırsatlar sundu. Riot Forge markası da bu çerçevede ortaya çıktı. Hextech Mayhem ve Ruined King geçtiğimiz günlerde oyunculara sunuldu. Ruined King, çıktığı ilk haftada Türkiye'de en fazla satan oyunlar arasına girdi ve Türkiye'de liste başı oldu.

Erdinç İyikul, Riot Games Türkiye'nin 10. yılına girerken Project L, Hytale, VALORANT Mobil ve birbirinden farklı Riot Forge oyunlarının oyunculara sunulacağını aktardı.