Yeni Fed üyesi Waller, faiz artırımı konusunda açıklamalarda bulundu

Fed Yönetim Kurulunun yeni üyesi Waller, Fed'in faiz artırımlarına ne zaman başlaması gerektiğini düşündüğünü söylemedi fakat ilk faiz artırımının 2022 yılında gelmesi olasılığını dışlamadığını belirtti.

Yeni Fed üyesi Waller, faiz artırımı konusunda açıklamalarda bulundu

Fed Yönetim Kurulunun yeni üyesi Christopher Waller, Fed'in faiz artırımlarına ne zaman başlaması gerektiğini düşündüğünü söylemedi fakat ilk faiz artırımının 2022 yılında gelmesi olasılığını dışlamadığını belirtti. 

Göreve gelmesinin ardından ilk röportajını veren Waller, ABD ekonomisinin görünümü için oldukça iyimser olduğunu fakat bir faiz artırımını ne zaman beklediğiyle ilgili yorum yapmayacağını söyledi. Bunun yanında Waller, ''2022 yılında bir faiz artırımına gitmeyi ciddi bir şekilde düşünmemiz için işsizlik oranında gözle görülür bir düşüş olması ya da enflasyonun çok yüksek bir orana doğru yükselmeyi sürdürmesi gerekiyor. Ancak yine de bu olasılığı dışlamıyorum.'' şeklinde konuştu.

Enflasyon bekleyişlerinin çıpalanmış göründüğünü ve istihdam piyasasının Kovid-19'dan önceki görünümüne dönmesi için önlerinde uzun bir yol olduğunu aktaran Waller, potansiyel bir varlık alımı azaltımının zamanlaması ve hızı konusunda değerlendirilmesi gereken pek çok konu olduğunu da belirtti. Waller, sözlerine şunları ekledi:

''Ekonomi bizim düşündüğümüzden çok daha iyi bir iş çıkardı. Bazı teşvikleri geri çekmeyi düşünmeye başlayabiliriz. Mortgage destekli menkul kıymet alımının Hazine kağıdı alımlarından önce azaltılmasından yanayım. Konut piyasasının sıcak olduğu bir ortamda mortgage destekli menkul kıymetlerin satılması daha kolay.'' 

Etiketler