Yatırımcılarının dikkatine! 32 yıl sonra ilk kez…

Yende düşüş yaşanmaya devam ediyor. Hemen her piyasaya yatırım yapan kişiler arasında yene de yatırım yapan elbette vardır. Dolar/yen kuruyla ilgili bir gelişme yaşandı.

Yatırımcılarının dikkatine! 32 yıl sonra ilk kez…

Dolar/yen kuruyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yatırımcılara dikkat niteliğinde bir uyarı geldi. Yende düşüş yaşandı. Dolar/yen kuru 1990 yılından bu yana ilk defa 150 seviyesini kırdı. Yende yaşanan gelişmeler herkesin dikkatini çekiyor. Özellikle yen de yaşanan gerileme Japonya’da yatırım alanında yetkili isimlerin gündeminde yer almayı başardı.

32 yıl sonra bir ilk! 

Japon yetkililer dolar karşısında yenin değer kaybetmesiyle ilgili uyarı yaptı. Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki tarafından yapılan açıklamada döviz kurunun hem sık sık hem de dikkatli bir şekilde takip edilmesi gerektiğine değinildi. Japonya, yenin dolar karşısında geçen ay değer kaybederek 145 seviyesini geçmesiyle beraber ilk kez müdahale etmişti. Yapılan bu müdahaleye rağmen dolar yen karşısında değer kazanmıştı.

Yen ve dolar

Maliye Bakanlığı kapsamında açıklama yapan Suzuki tarafından yen hareketlerine döviz piyasasında uygun bir şekilde karşılık verileceği anlatıldı. Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda’da konuyla ilgili açıklama yaptı. Kuroda tarafından yapılan açıklamada:

"Yenin bu şekilde değer kaybetmesi, şirketlerin faaliyetlerini planlamasını zorlaştırıyor ve ekonomik görünümde belirsizlik oluşturuyor. Bu ekonomimiz için olumsuz ve istenmeyen bir durum" denildi.