Yatırımcılarından 1 Milyar TL Çaldığı İddia Edilen Kripto Para Borsası Bitrota'nın Kurucusu Tutuklandı

Bitrota’ya ilişkin son günlerde çeşitli cevabı merakla beklenen sorular gelmektedir. Kullanıcılardan 1 milyar TL çalındığı iddia edilen konu ile ilgili gelişmeler insanların ilgi odağı haline gelmiştir.

Yatırımcılarından 1 Milyar TL Çaldığı İddia Edilen Kripto Para Borsası Bitrota'nın Kurucusu Tutuklandı

Bitrota’ya ilişkin son günlerde çeşitli cevabı merakla beklenen sorular gelmektedir. Kullanıcılardan 1 milyar TL çalındığı iddia edilen konu ile ilgili gelişmeler insanların ilgi odağı haline gelmesiyle birlikte konu gündeme yerleşmiştir. Bitrota’nın kurucuları hakkında çıkan haberler yatırımcıların dikkatini çekerken ifade işlemi tamamlanan Bitrota kurucusu tutuklandı.

bitrota

Bitrota Nedir?

Endless Yazılım Teknoloji A.Ş. şirketi kurulmasıyla hayata geçen Bitrota üç yıl önce Kayseri'de kurulmuştur. Talent adı verilen coine yatırım toplamak adına bir çalışma barındıran Bitrota 2021 Nisan’a kadar ödeme yaparken daha sonraki tarihlerde çökme yaşamıştı.

Kripto borsasının her geçen gün kapsamını genişletmesiyle birlikte yatırımcılar için cazip gelmektedir. Gitgide büyüyen kripto borsa pazarı çeşitli riskleri de beraberinde getirmektedir. Kripto borsa sitelerinde çöküşlerin yaşanması insanların aklına yatırımlarının çalınması gibi riskleri de beraberinde getirmektedir. Çeşitli coin sitelerinde yaşanılan çöküş haberi Bitrota da yaşanmıştır.

bitrota

Bitrota Vurgunu

Bitrota, kripto para borsalarından sadece biridir. 30 bin civarında kullanıcıya ulaşan Bitrota işleme başlayarak ilgileri üzerine çekmişti. Sitedeki çöküş ile birlikte yatırımcıların vurguna uğradığı iddiaları da yayılmaya başlamıştı. Şirketin yöneticilerinden biri olan Kenan Altun 7 Aralık’ta hakkında savcılığa verdiği ifadeye istinaden tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderilmişti.

Yatırımcılarına yüksek meblağ kazanç sağlayacaklarını ifade eden Kenan Altun Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği kararı ile şüpheli sıfatına istinaden “Bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarını araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir ve şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçlarından tutuklandı. 

Etiketler