SEC, XRP'den sonra yeni bir dava ile gündemde

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 2018’de iflas eden kripto para platformu BitConnect’in tanıtımını yaparak projede aktif bir şekilde rol alan beş kişiye dava açtı.

SEC, XRP'den sonra yeni bir dava ile gündemde

ABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu (SEC) 2018 yılında işlemlerine son veren dijital para borsası BitConnect için reklam yapan ve projelerde başrol oynayan 5 ayrı kişiye dava açtığını açıkladı.

SEC tarafından yapılan açıklamada BitConnect, 2017 yılıın ilk ayından 2018'in ilk ayına kadar olan dönemde  2 milyar dolardan faha fazla kayıt dışı dijital para satışını yaptı ve bunu özellikle o dönemin ünlü sosyal medya içerik üreticilerini kullanarak popülariteye erişti. SEC, BitConnect'in borç verme için kullandığı programın günde bir kere yayınlanan Youtube videoları dahil, yüksek sayıda izleyici kitelelerine ulaşan Trevon Brown, Craig Grant, Ryan Maasen ve Micheal Noble'ye karşı iflas eden şirketin reklamlarını yapmaktan dolayı dava açtı.

Dava'nın sebebi ise BitConnect sitesinin kayıt dışı satışlarına yarım ve yataklık etmek. Dava New York Mahkemesinde başlayacak ve haksız kazançların faizleriyle birlikte iadesi talep edilecek. 

BitConnect Saadet Zinciri Olayları...

BitConnect , BTC ismini kullanarak tüm dünyada neredeyse 100.000 kişiyi dolandıran bir saadet zinciri (Ponzi) sistemi. Dijital paralar ile borç verme platformu olarak kendini gizleyen ponzi sisteminde kullancılar sisteme BTC transfer ediyor ardından bu BTC'ler BCC yani BitConnect Coin'e çeviriliyordu ve sistemde kontratlara göre kilitli kalma tahattü veriliyor karşılığında faiz parası kazanılıyordu. 

Tarihin en yüksek BCC değeri 440 dolar seviyesine ulaşmıştı. BitConnect ponzisi sona erdiğinde BitConnect fiyatı 0,67 dolar seviyesindeydi ve iflas ettiğini açıklayan şirketin dijital parası tamamen ortadan kaldırıldı.

Etiketler