XRP Ledger için akıllı sözleşme çağı resmen başladı!

XRP'de Ledger akıllı sözleşme çağı beta sürümüyle başladı!

XRP Ledger için akıllı sözleşme çağı resmen başladı!

Ripple‘ın merkeziyetsiz para gönderme sözleşmesi XRP Ledger’in teknik ekibi, 2021 senesinin en önemli geliştirmelerinden birine imza attı. XRP yatırımcıları için büyük gelişmenin resmiyete dökülmesi coinin fiyatlarında ani yükselişlere sebep oldu.
“Hooks” akıllı sözleşmeler işlevselliğini beta test sürümünde hayata geçirdi.

XRPL Labs’den yapılan resmi açıklamaya göre, 10 aylık büyük tartışmalar ve geliştirme çalışmalarının ardından, normal şartlarda 2021’in ilk çeyreğinde hazır olması beklenen “Hooks Geliştirmesi”,  bir miktar gecikmeyle de olsa beta test ağında başlatıldı.

XRPL Labs ayrıca “Hooks” ile ilgili, beta test ağı, teknik dokümantasyon ve teknik tartışma/soru/hata bildirimleri için üç ayrı sayfa da oluşturdu ve bunları resmi olarak paylaşarak, bir de mesaj yayınladı:

Geliştiriciler, lütfen deneyin, test edin, kodlayın, inşa edin ve eğlenin.

 Bu mesaj uzun vade yatırımcılar için bayram havasındaydı. 

Beta test ağının en temel sayfasında verilen bilgiye göre de XRPL’in “Hooks” değişikliği, temel akıllı protokol işlevselliğine izin veren etkin “WebAssembly” ara yüzünü  ediyor. Dolayısıyla “Hooks” entegre edildiği zaman, XRP Ledger programlı bir blokzincir olacak ve şu an için vâr olan akıllı kontrat platformlarıyla yarışır hale gelebilecek.

XRP topluluğunu amaçlayan bir akıllı kontrat platformu daha bulunuyor. Hooks gibi beta testine girecek olan Flare (FLR) blokzinciri de kısa süre önce Coston test ağını başlatmıştı.

XRP'de dava süreci ve protokol değişikliği haberleri ile birlikte sürekli dalgalanan grafik kimi yatırımcıyı çok etkilerken kimi yatırımcı içinse para kazanmanın en güzel yolu.

Etiketler