En iyi 10 Kripto para birimi

2021'de en iyi 10 Kripto para birimi.

En iyi 10 Kripto para birimi

Herkesin bildiği gibi, 2009'daki lansmanından bu yana, Bitcoin kripto para birimi sahnesine hakim oldu. Bu güne kadar, 2021'de kripto para piyasasının lideri olmaya devam ediyor.

Ancak 2009'dan beri ortaya çıkmaya başlayan birçok yeni kripto para birimine de ilham verdi. Bugün piyasada 1.500'den fazla yeni kripto para birimi var. Size 2021'deki en iyi kripto para birimlerinin bir özetini vermek bizim için faydalı göründü. Analizimiz, dahili bilgi sistemlerimiz ve finans piyasası uzmanlarının analizleri aracılığıyla toplanan verilere dayanmaktadır.

İşte 2021'deki en iyi ve en popüler kripto para birimlerinin İLK 10'u :

1. Ethereum ETH

Yalnızca 2015 yılında piyasaya sürülen Ethereum (ETH), en popüler ve en önemli ikinci kripto para birimi haline geldi. Ethereum, diğer dağıtılmış uygulamaların yanı sıra diğer belirteçler ve akıllı sözleşme uygulamalarının üzerinde çalışmasına izin veren bir platformdur.

Bitcoin (BTC) bir blok zinciriyse, Ethereum bir İnternet blok zinciridir. Ether, Ethereum platformunda işlemlere izin veren kripto para birimidir.

2. Litecoin LTC

Litecoin (LTC), Bitcoin'in erken yan ürünlerinden biridir ve mirasçısı ile aynı şekilde çalışır. Ancak adından da anlaşılacağı gibi, selefinden daha hızlı olacak şekilde tasarlandı.

Litecoin daha hızlı blok üretimine sahiptir, bu nedenle işlemlerin daha hızlı onaylanması anlamına gelir.

Hız, Litecoin'in ana hedefidir ve 2017'de ilk işlemi bir saniyenin altında tamamlanacak olan Lightning Network'ü uygulayan ilk kişi oldu.

3. Bitcoin Cash

Orijinal Bitcoin'in bir başka dalı olan Bitcoin Cash (BCH), en başarılı olanıydı. Bitcoin Cash, Bitcoin ile aynı madencilik sürecine ve aynı tedarik limitine sahiptir, ancak özellikle blok boyutu Bitcoin için 1MB'ye karşı 8MB'dir. Bu, daha fazla işlemin daha hızlı yapılmasını sağlar.

4. Ripple

Ripple, anında, düşük maliyetli para transferleri sağlamak için küresel bir yerleşim ağı olarak tasarlandı. XRP, ağa güç veren kripto para birimidir. Ripple ile ilgili özel olan şey, tüm kripto paraların aynı anda serbest bırakılmış olmasıdır, bu nedenle çıkarma işlemine gerek yoktur. Ripple, XRP'yi finans kurumları ve bankalar için en çekici kripto para haline getiren yaygın kullanım durumlarını güvence altına aldı.

5. Cardano

Cardano Projesi (ADA), gizlilik ve düzenleme arasındaki hassas dengeyi kurarak finansal kapsayıcılığı sağlamayı amaçlamaktadır. Cardano'nun mimarisi çok katmanlı olup, işlemleri işlemek için bir ödeme katmanı ve akıllı sözleşmeleri yönetmek için bir kontrol katmanı içerir. ADA, platformda çalışan kripto paradır.

6. Monero

Monero (XMR) tam bir anonimlik sağlamak için tasarlandı ve piyasaya sürüldüğünde özel kripto para olarak faturalandırıldı. Gönderenlerin, alıcıların, reşit olmayanların kimliğini ve transfer edilen miktarı gizleyebilir.

Bunu, bir işlem için birden çok kriptografik imzanın üretildiği, hepsi gerçek görünen ve gerçek olanı tanımlamayı zorlaştıran "halka imzalar" olarak bilinen özel bir tekniği uygulayarak yapar.

7. NEO

Çin'den çıkan en büyük ve en başarılı kripto para olan NEO, sadece bir madeni para değil, aynı zamanda merkezi olmayan uygulamaların ve akıllı sözleşmelerin geliştirilmesini sağlayan bir platform olduğu için "Çin Ethereum" olarak adlandırıldı.

Yine de Ethereum'dan daha iyi performans gösteriyor, çünkü işlemleri tamamlamak nispeten daha hızlı ve tüm büyük programlama dillerinde akıllı uygulamaların ve sözleşmelerin oluşturulmasına izin veriyor.

8. Tether

Tether (UDST), blockchain tabanlı stabil coinlere öncülük etti. Bu, itibari para birimlerini 1: 1 oranında temsil eden fayda jetonlarının oluşturulmasıdır ve bariz fayda, güvenli, hızlı ve daha ucuz blok zinciri teknolojisi aracılığıyla sınır ötesi ödemelerin verimliliği destekliyor.

Zincir ABD dolarına sabitlenmiştir ve aşağı yukarı bir ABD dolarına eşit olacak şekilde tasarlanmıştır. Buradaki fikir, diğer düşük dönen kripto paraların kolayca ABD dolarına dönüştürülebilen Tether'e dönüştürülebilmesidir.

9. Stellar

Stellar Lumens (XLM), değerli varlıkların sınır ötesi transferini kolaylaştırmak için tasarlanmış açık kaynaklı, dağıtılmış blok zinciri tabanlı bir defterdir. Stellar, bankalar, ödeme sistemleri ve insanlar için dünya çapında para transferini daha kolay, daha kolay ve daha ucuz hale getirmeyi amaçlıyor.

Lumens, Stellar platformunda çalışan kripto para birimidir. Stellar, Lumens belirtecinin yatırımcıların dikkatini çekmesini sağlayarak büyük finans kurumlarıyla ortaklıklar kurduğunu duyurdu.

10. Zcash

Bitcoin HTTP ise, Zcash HTTPS'dir. Bu, Zcash'in (ZEC) gizliliğe güçlü bir vurgu yapan kendisini tanımlamak için kullandığı analojilerden biridir.

Diğer kripto paralar gibi, Zcash de açık kaynak dağıtılmış defterine dayanır, ancak onlardan farklı olarak Zcash, kullanıcıların blok zincirinde neyin paylaşıldığını kontrol etmesine izin vererek güvenliği ve gizliliği artırır.

Korumalı cüzdanların adresleri ve bunların temelindeki bakiyeler, dağıtılmış defterde görünmez, ancak kullanıcılar, denetimlerin veya uyumluluğun gerekli olduğu durumlarda, güvenen taraflarla özel görüntüleme anahtarlarını paylaşabilir.

Etiketler