XRP fiyatı yukarı yöne çevrilecek mi?

Ripple (XRP), tarafında gergin bekleyiş tüm yatırımcıları için devam ediyor. Bir yandan dava süreci bir yandan BTC tarafındaki oynaklık XRP tekrar eski günlerine dönebilecek mi? Gelin hep birlikte inceleyelim.

XRP fiyatı yukarı yöne çevrilecek mi?

Günlük, dört saatlik, saatlik ve 15 dakikalık olarak inceleyeceğimiz Ripple'da sert düşüşün ardından tekrar toparlanma evresine girildiği anda BTC kaynaklı tekrar düşüşleri görüyoruz.

Uzun süre sonra 1 dolar fiyatının altına tekrar inen XRP'de yatırımcılar için işler çok yolunda gitmiyor. Aslında tüm dünyadan XRP yatırımcılarının takipte bulunuyor fakat ülkemizde de yaklaşık 1 milyon insanın XRP yatırımcısı olduğu tahmin ediliyor. 

Peki bu düşüşlerin ardından XRP fiyatı tekrardan yukarı yönlü hareketine devam edebilecek mi? 

XRP'nin önünde tüm kriptolardan farklı olarak 2. bir engel bulunuyor o da SEC... 

Ripple, kripto tarihi boyunca aslında ETH'nin de önünde 2. sırada yer alan bir kripto para birimiydi fakat daha sonra yerini ETH'ye kaptırdı şimdilerde ise sıralamada 5. sırada yer almakla birlikte fiyatında da ciddi bir düşüş meydana geldi.

Ripple fiyatlarının tarihi zirvesi Nisan ayının sonlarında 1.97 dolar olarak tayin etmiş ve daha sonrasında sıralı şekilde değer kayıplarına devam etmişti. Şimdilerde ise 97-99 cent aralığında devam eden XRP'de yön tekrar yukarı dönüyor mu?

Ripple (XRP) Teknik Yorum

15 Dakikalık 

XRP fiyatı yukarı yöne çevrilecek mi? - Resim : 1

15 dakikalık grafikte tepe görüntülerini oluşturan ve tekrar bir yükselen kanal içine girmeyi başaramayan XRP'de bugün ulaştığı 0,9840 dolar seviyesinin ardından  küçük bir tepe yapmış arından da kademeli şekilde düşüşe devam etmiş 96 cent civarında bulduğu 15 dakikalık trend desteğinin dibinden tepkisi gösteren XRP'de 15 dakikalık trendin tepesi 0,9827 dolar.

4 Saatlik Grafiklerde XRP

4 saatlik grafikte ise MACD indikatörünün kırılımı ihtimali fiyatının 4 saatlik grafiklerde hala tepe bölgesinde olmasıyla birleşince stop noktalarının belirlenmesi ve alım noktalarının daha dikkatli belirlenmesi ihtimalini ortaya çıkartıyor.

Günlük Grafiklerde XRP Ne Durumda?

Kanal dibi olan 87 cent desteği çalıştıktan sonra düşen bir miktar tepki alışı gerçekleşse bile tekrardan fiyat düşüşü ve dip arayışı devam ediyor. 

XRP fiyatı yukarı yöne çevrilecek mi? - Resim : 2

XRP destek ve direnç bölgeleri ise şöyle sıralanıyor:

Destekler; 0,9090 - 0,8633 - 0,6268
Dirençler; 1,07 - 1,11 - 1,37

Birborsa / Cem Arslan 

Etiketler