XRP davası yatırımcılarına bela olmaya devam ediyor! Şimdide delist ediliyor

XRP davası hem şirket sahipleri he de yatırımcılar için büyük sorunlar yaratmaya devam ediyor. XRP'nin menkul kıymet olup olmadığı konusu başta SEC ve borsa yöneticileri tarafından sorgulanmaya devam ediyor.

XRP davası yatırımcılarına bela olmaya devam ediyor! Şimdide delist ediliyor

Kanada merkezli dev kripto borsası BitBuy, tüm dünyadan milyonlarca yatırımcısı olan Ripple (XRP) için 'delist' (işlemden kaldırma) işlemlerinin başladığını ve 13 Ocak 2022'den itibaren delist işlemlerinin tamamlanacağını söylediği. Askıya alınan XRP işlemlerinin süresiz olarak işlemden kaldırdıklarını açıklayan Bitbuy, XRP yatırımcılarının hesaplarındaki veya Bitbuy cüzdanlarındaki XRP'lerin en geç 13 Ocak 2022 tarihine kadar başka bir cüzdana çekim işlemlerini gerçekleştirmesini istedi. Aksi halde hesaplarındaki XRP işleme konu olma hakkını yitirecek...

13 Ocak vaktine kadar ise XRP işlemi yapmak mümkün değil... Kalan süre boyunca XRP'leri üzerinden sadece fiat işlemler gerçekleştirilebilecek.

XRP neden listeden çıkartılıyor

SEC ile dava süreci devam eden XRP'nin aleyhine açılmış davanın ana nedeni Ripple bir menkul kıymet olarak sınıflandırılıp sınıflandırılamayacağıydı. Ripple'da, SEC ile dava süreci devam ederken Bitbuy'dan önce Coinbase, Kraken, Binance US ve diğer Amerika merkezli kripto borsaları XRP'yi delist etmiştlerdi.

Bitbuy'da yukarıda SEC'in açtığı dava ile aynı sebepten Ripple listelemesini durdurdu bunun akabinde konu ile ilgili şu açıklamalara yer verdi.

“XRP’nin durumunu izlemeye devam edeceğiz ve işler değişirse ona göre hareket edeceğiz.”

 Birçok büyük borsada işlemleri durdurulan XRP'yi durdurmak için henüz bunlar yeterli değil. XRP hâli hazırda birçok borsada listelenmeye devam ettiği gibi ticaret hacmindeki büyük payın Binance ve Huobi’den geldiğini unutmamak lazım. 

Kısaca XRP'yi durdurmanın veya engellemenin en büyük yolu Binance ve Huobi işlemlerini askıya almak olacaktır.

Etiketler