Kredi kartlarında faiz uygulamaları değişti!

Kredi kartlarındaki faiz uygulamalarında değişiklik yapıldığı Resmi Gazetede yayınlanan Merkez Bankası kararı ile birlikte değiştirildiği açıklandı.

Kredi kartlarında faiz uygulamaları değişti!

Cumhurbaşkanın faizle mücadele döneminde tam gaz yola devam ettiğini dile getirdikten sonra çalışmalara devam ediyoruz ve her alanda faize karşıyız söylemlerini yineledikten kısa bir süre sonra kredi kartı faizlerinde değişim kararı aldığı açıklandı.

Merkez Bankasının aldığı karar Resmi Gazetede yayınlandı!

Merkez Bankasının aldığı kararın ardından Resmi Gazetede yayınlanan kararla kredi kartı faiz oranlarında değişikliğe gidildiğini duyurdu. Ayrıca bankaların ticari müşterilerinden alacakları ücretlerle ilgili de değişikliğe gidildiği duyuruldu.

Açıklanan kararla birlikte geçici olarak referans faiz 1.25'e geriletirken, kredi kartı azami faiz oranı yüzde 1.80 olarak karar verildiği duyuruldu.

Kredi kartları faiz oranları ile ilgili kararın geçici olarak değiştirildi. Referans faiz oranı 1 Şubat'tan itibaren geçerli olmak üzere 28 Şubat tarihine kadar geçerli olmak üzere yüzde 1.25 olarak uygulanacağı karar verildi. Azami faiz oranı ise yüzde 1.80 olarak belirlendiği duyuruldu.

Referans faiz nedir?

Referans faiz, bankaların kullandığı referans faiz oranı kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faizin hesaplanmasında gösterge olarak kullanmasına denir.

Referans faizin düşüş göstermesi azami faizinde düşmesine neden oluyor. Geçici madde olarak eklenen bu düşüşün devamının sağlanabileceği fakat şimdilik kararın alınmadığı biliniyor. Şubat sonunda kararın uzatılması ya da devamlılığı ile ilgili yeni haberlerin bekleneceği biliniyor.

Etiketler