Volkswagen, 101 milyar dolarlık yatırım yapacak

Volkswagen, rakiplerini geride bırakabilmek ve Tesla gibi şirketlerde arasındaki açığı kapatabilmek için 101 milyar dolarlık yeni teknolojik yatırım planını açıkladı.

Volkswagen, 101 milyar dolarlık yatırım yapacak

Volkswagen AG, Tesl Inc. ile arasındaki teknoloji açığını kapatmak ve Toyota Motor Corp. gibi rakiplerini geçebilmek için gelecek 5 yıl içerisinde yeni teknolojilere 89 milyar euro yatırım yapacak. Bu da yaklaşık 101 milyar dolara tekabül ediyor.

Volkswagen, Perşembe günü yapılan şirketin teftiş kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, elektrikli arabalar ve yazılımlar gibi geleceğin teknolojilerine yapılacak harcamaların ilk kez toplam giderlerin yarısına ulaşacağını vurguladı.

Bu rakam yeni teknolojilere geçişi hızlandırmayı hedefleyen ve 2026 yılında bütün satışlarının dörtte birinin elektrikli arabalardan oluşacağını düşünen şirketin geçtiğimiz yıl harcadığı rakamdan 73 milyar kadar daha fazla.

Hans Diete Poetsch

Yönetim Kurulu Başkanı Hans Diete Poetsch konuya ilişkin olarak, ''Fazlasıyla sağlıklı ve sağlam finansal yapımız gerekli gördüğümüz yatırımları kendi kaynaklarımızla finanse etmemize imkan tanıyor. Bu nedenle alınan yatırım kararlarının, Volkswagen Group'u geleceğe taşıyacağı konusunda güvenimiz tam.'' değerlendirmesinde bulundu.

Volkswagen

Avrupa'nın en büyük araç üreticilerinden Volkswagen, geride bıraktığımız aylarda yaşanan çip krizinin üretim hızına darbe vurması ve şirketin en büyük pazarı olan Çin'de pazar payı kaybetmesinin ardından şirket içinde revizyona giderek toparlanmaya çalışıyordu. 

Perşembe günü yapılan toplantıda kritik bir görev değişikliği açıklayan Volkswagen, grubun Çin bölgesindeki sorumluluklarının başına, ana araç markası VW'ın başında olan Ralf Brandstaetter'ın geldiğini açıkladı. Öncesinde Çin bölgesindeki sorumlulukların başında CEO Herbert Diess vardı.

Volswagen

Mart ayında Tesla'nın hakimiyetine son vermek için büyük ses getiren ve endüstrinin en geniş kapsamlı elektrikli araçlara geçiş stratejisini açıklayan Volkswagen'in bu adımı, kritik hisse sahiplerinin çekişmelerinin yeniden başlamasıyla arka planda kalmıştı.

Etiketler