ABD çalışanları çok mutlu! ABD İşsizlik maaşı başvuru sayısı şaşırtıcı

Ekonomik yönden dünya devleri arasında yer alan ABD’de yaşamak için mutlaka düzenli bir işiniz olması gerekiyor. ABD çalışanları çok mutlu! ABD İşsizlik maaşı başvuru sayısı şaşırtıcı...

ABD çalışanları çok mutlu! ABD İşsizlik maaşı başvuru sayısı şaşırtıcı

Ekonomik yönden dünya devleri arasında yer alan ABD’de yaşamak için mutlaka düzenli bir işiniz olması gerekiyor. ABD’de yaşayan işverenler ve işçiler mutlu olduğunu bugün bir kez daha ispatladı. Bugün açıklanan ABD İşsizlik maaşı başvuru sayısı oldukça şaşırtıcı.

ABD işsizlik maaşı başvuru sayısı şaşırtıcı!

ABD işsizlik maaşı başvurusu her hafta araştırılmakta ve değeri bildirilmektedir. Bu hafta açıklanan rapora göre ABD işsizlik maaşı başvurusu 184 bine düşerek 1969 yılından beri en düşük seviyeye indi. 4 Aralık tarihinde sona eren işsizlik maaşı başvuruları geçen haftaya göre 43 bin gerileyerek 184 bin oldu. Bu rakam da 52 yılın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.

ABD işsizlik maaşı

Ekonomistlerin işsizlik maaşıyla ilgili tahmini 220 bindi. 4 haftalık işsizlik maaşı başvuruları incelendiğinde geçtiğimiz aya göre başvurular 240 binden 219 bine geriledi. Bu rakam da 2020 yılının Mart ayından beri en düşük seviye oldu.

ABD işsizlik maaşı ne kadar?

ABD işsizlik maaşı ne kadar? ABD işsizlik maaşı herhangi bir sebepten dolayı işinden ayrılan ve yeni iş bulana kadar ekonomik yönden zorluk çekmesin diye verilen maaştır. ABD’de ortalama işsizlik maaşı haftalık olarak 347 dolar, aylık olarak ise 1388 dolardır. Bu rakamı Türk lirasına göre kıyaslayacak olursak 1388 dolar güncel döviz kuruna göre 19.169 TL civarında işsizlik maaşı almaktadır. ABD’de yaşayan vatandaş işsiz kaldıysa internet üzerinden önce bakanlığa başvuru yapmalı ve başvurusu kabul edildikten sonra maaşını almaya başlayacaktır. Yeni iş bulana kadar devam eden bu maaş haftalık olarak ödenir.