Vakıfbank'tan 200 milyon Euro'luk kaynak

Vakıfbank Türkiye'nin en önde gelen bankacılık kuruluşlarından biri olmasıyla birlikte yeni sürdürülebilirlik temalı finans sağladığını duyurdu.

Vakıfbank'tan 200 milyon Euro'luk kaynak

Vakıfbank Türkiye'nin en önde gelen bankacılık kuruluşlarından biri olmasıyla birlikte sürdürülebilirlik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

Banka yönetimi tarafından kamuoyuna yapılan açıklamada Vakıfbank'ın bugün itibariyle geçerli olmak üzere 4 yıllık bir anlaşmaya vardığının haberi duyuruldu. 

Açıklamada 4 yıl vadeli olmak şartıyla 200 milyon Euro değerinde sürdürülebilirlik temalı bir kaynağın temin edildiği açıklandı. 

Ayrıca mevzubahis konu ile ilgili olarak fikirlerini beyan eden Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar ÜSTÜNSALİH, “Sürdürülebilirlik teması altında bu işlemle karbon emisyonumuzun azaltılmasını, kadın çalışan oranımızın yüksek seviyede tutulmasını ve Karbon Saydamlık Projesi (CDP) Su Programına katılmayı taahhüt ettik. Bu sayede elde ettiğimiz kaynağın maliyetini daha da aşağı seviyelere çekmeyi başardık.” dedi. 

Bu taahhüt ile birlikte aslında 200 milyon Euro'luk kaynak için çok daha az bir gider sağlanacağını söyleyen Üstünsalih, karbon emisyonunun azaltılmasının aslında dünya içinde kendileri içinde çok büyük bir tasarruf olduğunu dile getirdi.

VAKBN TURKIYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 18.36
Satış 18.38
Değişim 1.47%
Son Değer 18.37
En yüksek 18.59
En düşük 17.59
Haftalık Değişim 11.5361%
Aylık Değişim 26.1675%
Yıllık Değişim 43.0685%
Etiketler