Uzmanlar, oranlar yükseldikçe düşük Bitcoin fiyatları konusunda uyardı!

ABD Federal Rezervi faiz oranlarını yükseltmeye devam ettikçe, bitcoin (BTC) için makroekonomik manzarada gezinmek daha zor hale gelebilir.

Uzmanlar, oranlar yükseldikçe düşük Bitcoin fiyatları konusunda uyardı!

Bununla birlikte, Bitcoin 2022'deki mevcut makro zemin üzerine bir tartışmada panelistler, yeni bir para standardına geçişin tek yolunun bitcoin olduğunu savundu.

Tartışmayı başlatan Vailshire Capital Management'ın kurucusu ve CEO'su Dr. Jeff Ross, izleyicileri kısa vadede bitcoin fiyatına olabileceklere zihinsel olarak hazır olmaya çağırdı.

Bitcoin'in borsa ile hala güçlü bir şekilde ilişkili olduğunu söyledi ve Federal Rezerv (Fed) tarafından planlanan oran artışlarının ileride daha düşük hisse senedi fiyatlarına dönüşebileceği konusunda uyardı.

Bununla beraber Ross, itibari paranın değerinin düşmesini nasıl beklediği göz önüne alındığında, bitcoin'in uzun vadede değer depolamak ve tasarruf etmek için uygun bir yol olmaya devam ettiğini söyledi. İnsanların satın alma güçlerini korumaları gerektiği için bitcoin'e akın edeceklerini söyledi.

Uzmanlar, oranlar yükseldikçe düşük Bitcoin fiyatları konusunda uyardı! - Resim : 1

Ross ayrıca zaman içinde bitcoin değerinin "sonsuzluğa yaklaştığını" da ekledi ve MicroStrategy CEO'su Michael Saylor'un " sonsuza kadar yükselecek, Laura " derken haklı olduğunu söyledi.

Teknolojik ve merkezi olmayan bir devrim

Bu arada, popüler bir YouTuber ve bitcoin savunucusu olan Mark Moss, “teknolojik bir devrime ve merkezi olmayan bir devrime tanık oluyoruz” dedi ve bunun toplumda güven eksikliğinin olduğu bir zamanda geldiğini ekledi.

Moss, "Merkezi olmayan bir defter"in bunu düzeltmenin en iyi yolu olduğuna dikkat çekerek, ulusların birbirine ve insanların uluslarına güvenmediğini söyledi. Benzer şekilde, teknoloji girişimcisi ve popüler The Price of Tomorrow kitabının yazarı Jeff Booth da dahil olmak üzere diğer panelistler, teknolojinin bugün değişimin itici gücü olduğunu ve “her zaman bir itici güç” olduğunu söyledi.

Hem Moss hem de Booth, Ray Dalio'nun "uzun vadeli borç döngüsünün sonu" hakkında konuşurken gözden kaçırdığı bir şey olduğunu savundu. Ray Dalio, borç döngüleri konusundaki kapsamlı çalışmalarıyla tanınan, dünyanın en büyük hedge fonu Bridgewater Associates'te ünlü bir yatırımcı ve ortak yatırım yöneticisidir.

Parası fakirden alıp zengine veriyor

Jeff Booth'a göre, mevcut itibari para sistemi, servetin sürekli olarak "fakir ve orta sınıftan zenginlere aktarıldığı" anlamına geliyor. Teknoloji deflasyonist, ancak Fed daha fazla para basarak buna karşı koymaya çalışıyor, dedi.

Booth ayrıca bunun varlık fiyatlarını şişirdiğini ve bunun varlık sahiplerinin yararına olduğunu, varlık sahibi olmayanların ise bunun için her şeyde daha yüksek fiyatlar şeklinde ödeme yaptığını belirtti.

Aynı notta, ESG (çevresel, sosyal ve yönetişim) sorunlarının bitcoin olmadan "çözülemez" olduğunu, çünkü "sonsuza kadar bir büyüme döngüsünde yaşadığımızı düşünmek" için fiat paranın basılmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Uzmanlar, oranlar yükseldikçe düşük Bitcoin fiyatları konusunda uyardı! - Resim : 2

“Aklınızdan çıkmasın, dolar 1971 yıllarında başarılı olamadı ve sonra PetroDollar düzenini oluşturdunuz ve şu anda tekrardan başarısız oluyor” diye atıfta bulundu.

Enflasyon inanılmaz!

Son olarak, popüler bir BTC savunucusu ve The Investor's Podcast'in sunucusu Preston Pysh, önceki düşük enflasyon çağından yüksek enflasyon seviyelerine sahip mevcut çağa geçişin zor olacağı konusunda uyardı.

Pysh, son bir tavsiyede bulunmadan önce, düşük enflasyonlu bir ortamdan çıktığınızda, şu anda sahip olduğumuz enflasyon seviyeleri ile “küresel ekonomi için neden inanılmaz bir şokta olduğumuzu anlayabilirsiniz” dedi:

“Bitcoin biriktirin ve beş sene beklemede kalın.”

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler
Yorumlar