Nisan, Bitcoin için Zafer Ayı Olabilir!

Büyük kripto borsasına göre Nisan, tarihsel olarak kripto piyasası için en güçlü aylardan biri oldu ve Bitcoin ortalama %46 arttı.

Nisan, Bitcoin için Zafer Ayı Olabilir!

Bununla birlikte, Avalanche (AVAX) ve Terra (LUNA) en umut verici, tartışılan kripto ticaret platformu ve zincir üstü analitik platformu Nansen arasında olduğu için dikkat edilmesi gereken başka ekosistemler de var.

Kraken'in son aylık piyasa raporuna göre Nisan, bitcoin için tarihsel olarak çok güçlü bir aydır. 2011'den bu yana, bitcoin fiyatı ortalama %27 ve Nisan ayı boyunca ortalama %46 arttı.

Ortalama fiyat performansı açısından Nisan, tarihsel olarak fiyatların ortalama %48 arttığı Kasım ayından sonra bitcoin için en iyi ikinci ay oldu.

Ortalama fiyat performansına bakıldığında, Nisan ayı tarihsel olarak oldukça geniş bir farkla en iyi ay oldu.

Nisan, Bitcoin için Zafer Ayı Olabilir! - Resim : 1

Bu arada, dijital varlık borsası BEQUANT Araştırma Başkanı Martha Reyes, bugün yaptığı bir yorumda, mart ayında kripto piyasasında oynaklığın hafifçe yükseldiğini ve BTC ile diğer varlık sınıfları arasındaki korelasyonda devam eden bir düşüş olduğunu söyledi.

Reyes, “Bitcoin'in piyasalarla ve BTC ile ilgili hisse senetleriyle korelasyonu, oynaklık arttıkça ocak ayında zirve yaptı, ancak o zamandan beri azaldı ve altın o zamandan beri BTC ile negatif bir korelasyon ifade ediyor” dedi.

Bitcoin'in diğer varlık sınıflarıyla ilişkisinin "genellikle güçlü veya uzun ömürlü olmadığını" ekledi ve "hem sofistike perakende hem de kurumsal yatırımcılar için çeşitlendirme amaçları için çekici" kılan şeyin bu olduğunu söyledi.

Rapora göre, bu geleneksel varlık sınıfları arasında altın ve bitcoin arasındaki korelasyon şu anda negatif bölgede. ByBit ve Nansen, ortaklaşa yayınlanan yeni bir raporda , Bitcoin dışında, yatırımcıların Nisan ayında dikkat etmesi gereken başka ekosistemler de var

Raporda, günlük işlem sayısında kademeli bir artışa ve kullanıcıların Avalanche'daki birkaç alt ağa taşınmasına atıfta bulunularak, bu ay için göz önünde bulundurulması gereken en iyi ekosistemler arasında Avalanche yer alıyor.

Bybit ve Nansen raporda bunun ağ için olumlu bir işaret olduğunu belirtti. Ayrıca Terra, hem günlük aktif adreslerde hem de ağdaki günlük işlem sayılarında görülen istikrarlı artışlarla Nisan ayında dikkat edilmesi gereken bir ekosistem olarak gündeme getirildi.

Terra'yı daha da tartışan rapor, kullanımdaki büyümeye rağmen işlem maliyetlerinin ağda "genel bir düşüş" olduğunu iddia etti.

Nisan, Bitcoin için Zafer Ayı Olabilir! - Resim : 2

Şunları belirtti;

“Bunun, pozitif fiyat hareketiyle birlikte ekosistem içinde artan faaliyeti gösteren sağlıklı bir zincir üstü büyüme göstergesi olduğuna inanılıyor.”

Ekibin UST stabilcoini kısmen desteklemek için rezervler için BTC satın almasının “Kesinlikle Terra'nın boğa durumunu desteklemeye yardımcı olduğunu” ekledi.

Cuma günü saat 13:43 UTC'de BTC, bir günde %1,5 ve bir haftada %5,6 düşüşle 42.888 dolardan işlem görüyor. Aynı zamanda, LUNA bir günde %6.5 ve bir haftada %4.5 düşüşle şu anda 98.6 dolardan işlem görüyor. Bu arada AVAX, son 24 saatteki birkaç yeşil madeni paradan biri. Günde %1,5 artış ve bir ayda %10 düşüşle 85,9 dolarda el değiştirdi.

Etiketler
Yorumlar