Ürün bolluğu yaşansa da fiyatlar düşmüyor! Fiyatı şimdiden 70 TL…

Havaların soğumasıyla beraber hasadına başlanan zeytin sonunda toplanmaya başlandı. Zeytinciler için var yılı olarak değerlendirilen bu yıl ürün bolluğu yaşansa da fiyatlar bir türlü düşmüyor.

Ürün bolluğu yaşansa da fiyatlar düşmüyor! Fiyatı şimdiden 70 TL…

Zeytinde yaşanan bolluk özellikle üreticiyi memnun etmeye yetti. Bu yıl yağışların daha da iyi gitmesiyle zeytin rekoltesinin yükselmesi bekleniyor. Avrupa genelinde yaşanan enerji krizi, kuraklık ve savaş sebebiyle zeytin ve zeytinyağına olan talep artış gösterirken ayrıca ihracatta da rekor beklenti görüldü. Ürün bolluğu yaşansa da zeytin piyasasında fiyatların giderek artacağı düşünülmekle beraber zeytinin sezona giriş fiyatı oldukça yüksek.

Havaların bir nebze de olsa soğumasıyla zeytin hasadına başlandı. Bu yıl eğer havalar istenildiği gibi yağışlı ve nemli giderse üreticiler zeytin hasadında artış göstereceği ve buna bağlı olarak da ihracatta rekor kırılacağı düşünülmektedir.  Bu yıl zeytinde var yılı olarak düşünülmesi hem cepleri hem üreticileri memnun edeceği gibi Türkiye’ye de olumlu bir şekilde yarayacaktır şeklinde açıklama yapıldı.

Sezona giriş fiyatı 70 TL...

Zeytin fiyatları 70 TL

Üretim eğer düşünüldüğü gibi fazla olursa zeytin ihracatında da rekor kurulması bekleniyor. İhracatta yaşanacak rekor fiyatları daha da artıracak gibi gözüküyor. Üreticiler özellikle iç piyasada da fiyatların artacağını düşünmekle beraber zeytin fiyatı geçen sezona 25 TL’den giriş yapmıştı. Bu yıl da fiyatlar sezona 70 TL ile başladı. Gelecek yılın sonuna kadar %20 ile %30’luk bir artış yaşanacağı beklenmektedir. Konuyla ilgili yeni gelişmeler olduğu takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.