Müjde! Bu kez indirim geldi: Kilosu 12 TL’den 7 TL’ye düştü

Her daim gelen zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyorken bir indirim haberi müjdesi geldi. O ürünün fiyatı 12 TL’den 7 TL’ye kadar düştü. İşte, detaylar…

Müjde! Bu kez indirim geldi: Kilosu 12 TL’den 7 TL’ye düştü

Zam haberlerine bir de indirim haberi eklendi. İndirim haberinin gelmesiyle beraber vatandaşın yüzü gülmeye başladı. Kilosu geçen ay 12 TL’den 7 TL’ye düşürüldü. Geçen ay halde fiyatı 12 TL’ye çıkan patatesin fiyatı 7 TL’ye kadar düşüş gösterdi. Şuan hali hazırda hasadı devam eden patatesler İstanbul’a ulaştırıldı. Hasadına yeni başlandığı için farklı bölgelere sevkiyatı yapılan patates fiyatları düşüş gösterdi. Eylül ayında fiyatı 12 TL’ye kadar çıkan patates fiyatı 7 TL’ye düştü.

Fiyatı 7 TL’ye düştü!

Patates Fiyatı

İstanbul halinde esnaflık yapan kişiler tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Konuyla ilgili yapılan açıklama kapsamında patates fiyatlarının 7 TL’ye düştüğüne değinildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Hal esnafı Abdullah Dalcı tarafından mahsullerin bol olduğuna değinilerek:

"Herhangi bir sıkıntı yok. Halde patates 7-8 lira, soğan da 6-7 liradan satılıyor. Afyon, Nevşehir, Niğde gibi şehirlerden geliyor. Soğanda Amasya, Ankara gibi şehirlerden geliyor. Sevkiyatlarımızda herhangi bir sıkıntı yok. Halimize günde 7-8 kamyon patates geliyor. 4-5 kamyonda soğan sevkiyatı oluyor. Bu sene patateste aşırı derecede bol, soğanda patates kadar bol olmasa da rakamlar yüksek. Patates geçen ay 10-12 lira civarındaydı" denildi.