Üniversiteliler müjde! KYK yurt sonuçları açıklandı

KYK yurt başvuru işlemleri 28 Ağustos tarihinde son bulmuştu. Barınma ve ihtiyaçlarını karşılamak isteyen öğrenciler tarafından merak edilen KYK yurt sonuçları açıklandı. KYK yurt sonuçları nasıl öğrenilir? KYK yurt ücretleri ne kadar?

Üniversiteliler müjde! KYK yurt sonuçları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 24-28 Ağustos tarihleri arasında tamamlanan KYK yurt başvurularının ne zaman açıklanacağı öğrenciler tarafından merakla yakından takip ediliyordu.

Üniversiteliler müjde! KYK yurt sonuçları açıklandı - Resim : 1

 KYK yurt sonuçlarını Bakan Kasapoğlu açıkladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, birinci faz yerleştirme sonuçlarının

Bakan Kasapoğlu, 'Yıllık bazda en yüksek talebi almış olmamıza rağmen birinci faz yerleştirmemizde tarihimizin en yüksek yerleştirme oranını gerçekleştirdik. Birinci faz ilk yerleştirmemizde yüzde 80'lik rekor bir karşılama oranına imza attık. Bunu gururla ifade ediyorum.

İlk faz 41 ile tamamıyla yerleşimini bitirdi. Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Ardahan, Ağrı, Batman, Bolu, Bursa, Denizli Elazığ, Erzurum, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Hatay, Kahramanmaraş, Karsi, Kırıkkale, Karaman, Muğla, Niğde, Sinop, Uşak, Yozgat olmak üzere ilk merkezimizde tüm başvuran arkadaşlarımızı yerleştirdik.' ifadelerine yer verdi.

Üniversiteliler müjde! KYK yurt sonuçları açıklandı - Resim : 2

KYK yurt sonuçları nasıl öğrenilir?

KYK yurt sonuçlarının açıklanmasından sonra binlerce öğrenci nasıl öğreneceklerini araştırıyor. Öğrenciler KYK yurt sonuçlarını e-Devlet üzerinden TC kimlik numaralarını ve kullanıcı şifrelerini girerek öğrenebilirler.

Üniversiteliler müjde! KYK yurt sonuçları açıklandı - Resim : 3

KYK ücretleri ne kadar?

Binlerce öğrenci tarafından merak edilen yurt ücretleri henüz açıklanmadı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu konuyla ilgili açıklamasında, "Resmi olarak yurt ücretlerini eylül ayı içerisinde açıklayacağız" sözlerine yer verdi.