Bitcoin'de sert düşüş yaşandı!

Bugün, bticoin'de sert düşüş yaşandı. Bitcoin'de yaşanan düşüş yatırımcıyı üzdü.

Bitcoin'de sert düşüş yaşandı!

Bir süredir Ukrayna ve Rusya arasında devam eden gerilim ve Amerika Merkez Bankası yani bilinen adıyla FED tarafından yapılacak faiz artışından dolayı hemen herşey etkilendi. Özellikle Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere kripto para piyasalarında düşüş devam ediyor. 

Ukrayna'da Rusya ve batılı güçler arasında devam eden gerilim piyasaları olumsuz olarak etkiliyor. Riskli yatırım aracı olarak adından söz ettiren kripto para ise geriliyor. 

FED Gelişmeleri Önemli! 

FED

Hem ABD hem de diğer gelişmiş ülkeler tarafından merak edilen FED 'in Ocak ayı toplantısının tutanakları paylaşıldı. Paylaşılan tutanaklarda merkez bankasının faizi kısa süre içerisinde artıracağı ve enflasyon seviyelerini izlemeye devam edecekleri görüldü. FED tarafından yapılacak faiz artırımıyla piyasada para bolluğu azalacak ve ABD dolarının değerini artıracak ve dolayısıyla da borsa ve kripto para gibi yatırım araçlarının önü tıkanacak gibi gözüküyor. 

Bitcoin kaç dolar? 

Dün 43 bin 885 dolar seviyesinde güne başlayan Bitcoin bugün %7 değer kaybederek 40 bin 735 dolar seviyesinden işlem görürken, Ethereum ise 2 bin 908 dolar seviyesinden işlem görmektedir.