Ucuz Otomobil Artık Türkiye'de

Türkiye'de pazar gücü olarak büyük bir yer kaplayan Hyundai, Hindistan pazarı için özel olarak tasarlattığı araçlarını Türkiye pazarına sunmaya hazırlanıyor.

Ucuz Otomobil Artık Türkiye'de

Otomobil piyasasının her geçen gün giderek daha fazla yükseldiği hatta ikinci el otomobil fiyatlarının sıfır otomobil fiyatlarını geçtiği bu günlerde pazar fiyatlarını düşürmek adına yapılacak çalışmaların ilk adresi Hyundai'den geldi. Türkiye piyasası için bile çok uyguna geleceği düşünülen araçlar artık Türkiye'ye geliyor.

Otomobil sektöründe yaşanan sıfır araç krizine çözüm olarak ilk çare Hyundai tarafından geldi. Böylelikle piyasadaki sıfır araç sayısındaki artış, ikinci el tarafındaki pazarda fiyatların düşmesine sebep olabilecek.

Ucuz Otomobil Fırsatı Piyasayı Hareketlendirecek

Otomobil piyasalarında geçtiğimiz yıla kıyasla araç fiyatları ikinci elde bile neredeyse iki katından daha fazla olmuş durumda. 2021 aynı aynı dönemdeki ortalama bir binek araç 75 bin ile 100 bin TL arasındaydı şimdi ise bu fiyatlar 150 bin ile 200 bin arasında alıcı bulmaya başladı. Hal böyleyken piyasada durgunluk giderek artıyor. Çip krizinin sıfır araç piyasasının da doğrudan etkilediği bu dönemde ikici el araç piyasası sıfır araç fiyatlarını geçmiş durumda.

Tüm bunların haricine her üründe ve ham maddede olduğu gibi döviz fiyatlarındaki artış araç piyasasına da ciddi etkilerde bulunuyor.

 Aslında Hindistan pazarı için özel olarak üretilen Hyundai Santara, Türkiye piyasaları için bulunmaz bir nimet olarak görülüyor.

 Hyundai'nin bu aracı Hindistan'da ucuz otomobil reklamıyla piyasaya sürülmüş ve ciddi bir talep ile büyük satış rakamlarına ulaşmıştı. Bu satış fiyatlarını bulmasının en büyük nedeni Asya pazarı gibi ucuz iş ve alım gücü olan ülkeler için bir fırsat olması. 

Hyundai'nin en ucuz otomobili dünya üzerinde her ülkede yok. Çok fazla ilgi görmemesi ilk sebeplerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. 

Hyundai Santaro Türkiye Satış Fiyatı Ne Kadar?

Hyundai'nin Santaro model aracının şu an için Hindistan satış fiyatı 85 bin TL'ye karşılık geliyor. Henüz bir resmi açıklama gelmemiş olmasa bile yurt içi piyasasına girmesi beklenen bu araçta ÖTV ve KDV maliyetleri ortaya çıkmış olacak. Bu maliyetleri de hesaplandıktan sonra Hyundai Santaro fiyatı 150 bin lira gibi bir fiyata satışa başlanması bekleniyor. Hyundai'den henüz resmi bir açıklama gelmese bile piyasada ciddi bir hareketlilik yarattığı kesin.

Etiketler