Twitter hisselerine Elon Musk piyangosu!

Son zamanların gündem yaratan ismi Tesla CEO'su Elon Musk'ın Twitter hisselerine yatırım yaptığı iddia edildi. Çıkan söylentilerin ardından Twitter hisselerinde ciddi bir artış gözlemlendi.

Twitter hisselerine Elon Musk piyangosu!

Zaman zaman çeşitli yatırımlarıyla piyasaların hareketlenmesine neden olan ve yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Tesla CEO'su Elon Musk'ın çıkan söylentilere göre Twitter hisselerine yatırım yaptığı iddia edildi.

Çıkan haberlerin ardından Elon Musk'ın Twitter'da yüzde 9,2'lik pasif hisse aldığı düşünülürken, haberlerin yayılmasıyla geçmişte yaşanılan birçok örnekte olduğu gibi Twitter hisselerinde ciddi bir yükseliş gözlemlendi.

Musk sayesinde dev artış!

Hayatımıza girdiği ilk günden itibaren sosyal medyanın mihenk taşlarından biri olan Twitter, Elon Musk haberlerinin ardından tam olarak yüzde 28'lik büyük bir artış kaydetti. Zaman zaman kripto dünyasında adının anılmasıyla birçok coin için dönemsel yükselişe neden olan Elon Musk'ın sosyal medyada Twitter'ı aktif olarak kullandığı ise bir başka detay olarak dikkat çekiyor. Kişisel hayatını kameralardan uzak yaşamasına rağmen sosyal medya aracılığıyla verdiği demeçler nedeniyle birçok kez gündeme gelen Musk'ın kişisel Twitter hesabında 80 milyon takipçisi bulunuyor.

Geçtiğimiz haftalarda attığı olaylı tweetler nedeniyle Rusya ile karşı karşıya gelen Musk, geçtiğimiz günlerde ise birçok ülkede gündem olan Twitter'daki ifade özgürlüğüne dikkat çekmişti. Yaşanılan gerginliğin ardından Musk, yeni bir sosyal medya platformu bile kurabileceğini söylemişti.