Piyasaları etkileyecek üç riske dikkat çekti!

JP Morgan CEO'su Jamie Dimon, bugün yayınladığı mektupla dünyayı gelecek yıllarda etkileyecek unsurlara değindi. Jamie Dimon piyasaları etkileyecek riskler hakkında kişisel görüşlerini paylaştı.

Piyasaları etkileyecek üç riske dikkat çekti!

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük bankası olarak gösterilen JP Morgan'da CEO görevini üstlenen Jamie Dimon bugün yayınladığı hissedarlara yönelik yıllık mektupta, dünyayı gelecekte etkileyecek birkaç unsura dikkat çekti.

Hissedarlara gönderdiği yıllık mektupta gelecek yılların piyasalarını etkileyecek detaylara vurgu yapan Jamie Dimon, kendisi adına belirlediği en önemli üç unsurun altını çizdi. İşte o başlıklar: Koronavirüs sonrası Amerika Birleşik Devletleri ekonomisinin toplanma süreci, faiz artışlarıyla birlikte yaşanılan yüksek enflasyon sorunu, Rusya-Ukrayna savaşının yaşattıkları ve olası sonuçları!

Kaleme aldığı mektupta bu unsular hakkında düşüncelerini paylaşan Dimon, "Bu 3 faktörün tümü benzerine az rastlanan gelişmeler. 3'ü de geçmişte yaşananlardan çok farklı koşullar ve tümünün etkileri gelecekte riskleri artırabilir. Tüm bu olayların sorunsuzca çözülmesi mümkün ancak negatif sonuçlara da hazırlıklı olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Küresel ticaret tehlikede!

Savaşın etkisinin görmezden gelinmemesi gerektiğini belirterek, İkinci Dünya Savaşı örneği ile düşüncelerini pekiştiren Dimon, küresel ticaretin tehlikede olduğuna değindi. Dimon, "Tüm bunlar ABD ve diğer demokrasiler için risk ve fırsatları da beraberinde getiriyor. Savaş ve Rusya'ya yönelik yaptıırmlar küresel eknoomide yavaşlamaya neden olacak. Bu durum daha da kötüleşebilir. Çünkü savaşın nasıl sonuçlanacağına ve tedarik zincirini nasıl etkileyeceğine dair belirsizlikler var. Ekonomistlerimiz, Rus gazına yüksek derecede bağımlılığı olan Euro Bölgesi'nin 2022'de yüzde 2 civarında büyümesini bekliyor. Sadece 6 hafta önce bu oran yüzde 4.5'ti. ABD ekonomisinin ise büyüme tahminini yüzde yüzde 3'ten yüzde 2.5'a çektik" dedi.