Türkşeker üretimde rekor kırarak 7 yılın arından ilk ihracatını gerçekleştirdi

Türkşeker yapmış olduğu 1 milyon 100 bin ton şeker üretimiyle üretim rekoru kırdı. Üretimde kırılan rekor sayesinde üretim fazlası şekeri ihraç eden Türkşeker 7 yıllık bir aranın ardından ilk ihracatını gerçekleştirmiş oldu.

Türkşeker üretimde rekor kırarak 7 yılın arından ilk ihracatını gerçekleştirdi

Yıllık üretim kotası yaklaşık olarak 936 bin ton olan Türkşeker'in ürettiği üretim fazlası olan şekerin yaklaşık 140 bin tonunu ihraç ederek 7 yıllık bir aranın ardından ilk ihracatını yaptığı bildirildi. Bunun yanı sıra  Türkşeker'in son 20 yılın ihracat rekorunun kırdığı ve bunun da cari açığa yaklaşık olarak 60 milyon dolar değerinde bir katkı sağladı.

Ülkemizin başlıca şeker üreticilerinden biri olan Türkşeker yapmış olduğu açıklamada:

''Türkşeker, şeker pancarı ekiminin azaldığı, pandemi şartlarının üretimi zorlaştırdığı 2020-2021 döneminde Cumhurbaşkanımızın açıkladığı pancar alım taban fiyatının da etkisiyle 1 milyon 100 bin ton şeker üretimi gerçekleştirmiş, tüm zamanların üretim rekorunu kırmıştır.'' şeklinde ifadelere yer verildi.

Açıklamada, 2021-2022 Döneminde ise Türkşeker'in 14 fabrikası ile üretime devam ettiği aktarıldı.

Türkşeker yapmış olduğu açıklamada son iki aydaki şeker üretim miktarının 500 bin ton olduğunu da belirtti, ayrıca yapılan açıklamada yine ''Ülkemizin yıllık şeker ihtiyacı yaklaşık 2,7 milyon ton. Türkşeker sorumlu olduğu üçte bir üretimi yapmayı hedeflemektedir.'' ifadelerine de yer verildi ve şeker arzında herhangi bir problem yaşanması gibi bir riskin olmadığı da belirtildi.

Açıklamada ayrıca  Türkşeker'in mevcut stokları ve hala işlemekte olan üretim bandında herhangi bir problem yaşanması riskinin bulunmadığı da kaydedildi.

Türkşeker'in üretim konusunda yapmış olduğu sene başı planlarına harfiyen uyulduğunu belirten Türkşeker ayrıca yapmış olduğu açıklamada, ''Ülkemiz dünyanın en ucuz şekerini tüketmektedir.'' şeklindeki ifadelere de yer verdi.

Etiketler