TSKB hissesi teknik ve formasyon analizi

TSKB hissesi hakkında merak edilen bilgiler. Teknik ve formasyon analizi... Tüm detaylar haberimizde.

TSKB hissesi teknik ve formasyon analizi

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş., Türkiye'nin ilk özel sermayeli kalkınma ve yatırım bankası olarak İstanbul'da 1950 yılında Dünya Bankası, T.C. Merkez Bankası desteği ve ticari bankaların pay sahipliği ile kurulan bir bankadır.

Bankanın hisselerinin yüzde 50,72'si Türkiye İş Bankası ve Grubu şirketlerine ve yüzde 8,38'i Türkiye Vakıflar Bankası'na ait olan bankanın geri kalan yüzde 40,90'luk orandaki hisse ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası  ''TSKB'' kısaltması ile işlem görmektedir.

1 Haziran 2007 'de Borsa İstanbul 'da  TSKB 0,15 kuruş fiyatıyla işlem görmeye başlamıştır. 25 Kasım 2020 'de tarihi zirvesini yaşan hisse 2,79 TL 'den kısa bir süre işlem görüp daha sonrasında şu sıralar 1.27 TL 'den işlem görmeye devam ediyor.  

Borsa'da yaşanan büyük düşüşün ardından bir türlü toparlanamayan XBANK endeksinden nasibini alan bir banka hissesi olan TSKB geçmiş dönemde Cem Okullu'nun yüklü alımlarıyla ciddi bir ralli yapmış ve ardından kâr reazlizasyonu yaşanmış neredeyse ralliye başladığı bölgeye kadar gelmiş ve tüm GAP boşluklarını kapatmıştı.

Şimdilerde 1.26 bölgesinde işlem görmeye devam eden TSKB hissesinin en yakın ve güçlü desteği 1.19. Bu bölgenin altında işlem görmeye başlaması durumunda biraz daha gerilemesi mümkün olan TSKB'de düşen kanalın kırılması için 1.40 seviyesinin üzerinde kalıcılığı sağlaması gerekiyor. 1.40 üzerinde 1.58'e kadar önünde bir direnç bulunmayan TSKB hissesi için net bir yükselen formasyon söylemek mümkün değil işlem hacimlerinde irili ufaklı artışlar görülse bile hisse genel anlamda XBANK ile paralel hareketlerine devam ediyor.

TSKB hissesinde günlük grafiklerde teknik destek ve direnç noktaları ise sıralı şekilde şöyle:

Destekler: 1,26 - 1,19 - 1,04
Dirençler: 1,43 - 1,57 - 1,70

TSKB hissesi teknik ve formasyon analizi - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

 

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

TSKB TURKIYE SINAI KALKINMA BANKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 9.79
Satış 9.8
Değişim 0.48%
Son Değer 9.8
En yüksek 9.95
En düşük 9.35
Haftalık Değişim 3.594%
Aylık Değişim 15.4299%
Yıllık Değişim 49.6183%
Etiketler