ICBC Yatırım, Anadolu Efes'i ve Türk Telekom'u model portföyüne ekledi

ICBC Yatırım, Anadolu Efes'i ve Türk Telekom'u model portföyüne ekledi.

ICBC Yatırım, Anadolu Efes'i ve Türk Telekom'u model portföyüne ekledi

ICBC Yatırım, Anadolu Efes'i 32,00 TL, Türk Telekom'u 11,00 TL hedef fiyat ile model portföyüne ekledi.

ICBC Yatırım'ın konu hakkında yayınladığı raporda yer alan değerlendirme şöyle:

"Anadolu Efes ve Türk Telekom Hisselerini Model Portföyümüze Ekliyoruz.

Model Portföyümüz Ocak 2019'dan bu yana yüzde 80 (BIST30: yüzde 33 BIST100: yüzde 67), Nisan 2021'deki revizyon sonrası yüzde 6,0 (BIST30: yüzde 4,0  BIST100: yüzde 1,9) getiri sağladı. 

Bu rapor ile son revizyondan bu yana yüzde 36 yükselen MAVI ve yüzde 15 yükselen TCELL hisselerinin yerine AEFES ve TTKOM hisselerini Model Portföye ekliyoruz.

Bununla birlikte bankaların ağırlığını, BIST-100'e paralel bir şekilde yüzde 10'dan yüzde 15'e yükseltiyoruz.

AEFES: Normalizasyon ve artan turizm aktivitesi ve ÖTV'nin sabit kalması içecek satışlarına olumlu yansıyacaktır. Şirket yabancı para cinsi borcunu oldukça düşük bir orandan yeniledi. Hisse 2021T 9,2 F/K oranı ile cazip gözüküyor.

ARCLK: Normalleşme ve iyileşen yurt dışı pazarlar bilançoya olumlu etki yapacaktır. Hitachi ve Whirpool satın alımlarının yakın gelecekte tamamlanması bekleniyor. Son 2 ayda yüzde 16 düşen hisse, 2021T 8,3 F/K ile tarihi ortalamasına ve benzer grup çarpanlarına göre iskontolu.

GARAN: Güçlü sermaye yeterliliği, düşük kaldıraç oranı, ihtiyatlı karşılık politikası ve sektör ortalamasının üzerindeki net faiz marjı Garanti Bankası'nı ön plana çıkarıyor. Hissede yabancı payı Mart'ta yüzde 62'den yüzde 42'ye gerilemesinin ardından tekrar yüzde 54'e yükseldi.

MGROS: Yabancı para cinsi borcun sıfırlanması ile yakın gelecekte ciddi kar artışı bekliyoruz. Hisse 2021T 13,5 F/K ve 3,2 FD/FAVÖK ile gıda perakendesi için oldukça cazip çarpanlarda işlem görüyor.

SOKM: Hızlı mağaza açılışları ve gelişen eski mağazalar operasyonel karlılığa olumlu yansıyacaktır. Finansal borcun bitmesi ile güçlü kar artışı ve düzenli kar payı dağıtımı bekliyoruz. Hissenin 2021T 3,2 FD/FAVÖK ile oldukça cazip olduğunu düşünüyoruz.

TOASO: Son dönemde iyileşen ihracat rakamları, hisseye bakışımızı güçlendiriyor. Doblo için yapılacak yeni bir anlaşma şirket için olumlu olacaktır. 2021T 6,1 F/K ve 5,0 FD/FAVÖK ile hisse FROTO'ya göre yüzde 50 iskontolu işlem görüyor.

TTKOM: Şirket hisseleri yılbaşından bu yana BIST-100 ve TCELL'den daha zayıf performans gösterdi. Net borç/FAVÖK oranı iyileşirken, proaktif risk yönetimi ile bilançonun kur duyarlılığı neredeyse sıfırlandı. Türk Telekom'un fiber altyapısı, penetrasyonu düşük sabit genişbant pazarında rekabet avantajı sağlıyor.

YKBNK: Bankanın kredi ve mevduatta küçük montanlı işlemlere yoğunlaşması karlılığa destek oluyor. Benzerleri arasında toplam karşılık oranı ve genel olarak iyi yönetilen varlık kalitesi kârlılığı desteklemektedir.''

Etiketler