Tron kurucusu Justin Sun’ın kişisel hesabı kapatıldı

Dünya arasında en çok katılımcısı olan sosyal medya platformlarından biri olan Webio'da hesabı erişime kapatıldı.

Tron kurucusu Justin Sun’ın kişisel hesabı kapatıldı

2021 Mayıs ayından beri dijital paralar ve madencilerine karşı çok büyük bir operasyon düzenleyen Çin, bir kere daha işi Weibo hesaplarını kapamaya kadar götürdü. Çin medyasından 8BTC’nin kaynaklığındaki habere göre, içerisinde Tron kurucusu Justin Sun ve haber portalı BeatleNews’in de olduğu 7 doğrulanmış hesap Weibo tarafından erişime engellendi ve sistemden silindi.

Kullanıcıların hesaplarına girildiği zaman “Platform kurallarının ihlal edildiğini” belirten bir mesaj beliriyor. Daha önce de, CoinWorld adlı haber sitesi de, yasaklardan sonra kapanan haber portallarına eklenmişti. 15 Temmuz’da kapanan site, “Çin Merkez Bankası’nın talimatlarını uyguluyoruz” açıklamasını geçmişti.

2017 boğa sezonuna açıklamaları ve duyurularıyla damga vuran isimlerden bir tanesi olan Tron kurucusu Justin Sun’ın Wibo hesabı 2019’da bir kez daha kapatılmıştı. Aynı yıl, Binance’in kurucu ortağı olan Yi He’nin de hesabı kapatılmıştı.

Sun daha sonra, ülkenin en iyi üniversitelerinden birinin araştırma projesine katılarak devlet ile olan ilişkilerini düzeltme yoluna gitmişti. Bilindiği üzere Çin’de Mayıs ayında gelen yasaklardan önce de kripto para borsaları, 2017 senesinde de yasaklanmıştı.

Şimdilerde lisanslı kullanıcılara ve borsalara izin veren Çin Hükümeti, piyasa bozucu ve aleyhinde konuşma yapan sosyal medya paylaşımları yapan hesaplarının kapatılması kararını verdi.

TRXUSD:BNN Tron Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 0.0746
En yüksek 0.07631
En düşük 0.07441
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler