TOKİ projesi ilk hangi illerde başlıyor? Temellerin atılacağı iller..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, TOKİ kapsamında yapılacak 5 bin konutun temel atma törenlerinin hangi illerde yapılacağı belli oldu.

TOKİ projesi ilk hangi illerde başlıyor? Temellerin atılacağı iller..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dar gelirli ve yoksul ailelere yönelik en büyük sosyal konut projesi kapsamında temeli atılacak 5 bin konutun 17 ilde gerçekleşeceğini belirtti. 

TOKİ projesi ilk hangi illerde başlıyor? Temellerin atılacağı iller.. - Resim : 1

TOKİ projesinin temelleri 17 ilde atılacak

Bakan Kurum, tüm zamanların en büyük sosyal konut projesi kapsamında 5 bin konutun temelini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 25 Ekim tarihinde gerçekleşeceğini açıkladı.

TOKİ kapsamında yapılacak bu projede 5 bin konutun temel atma töreni, Ankara, Afyon, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak olmak üzere 17 ilde gerçekleşecek.

Yapılan açıklamada, bu projenin üzerinde aylarca çalışıldığı ve 31 Ekim tarihinin son başvuru günü olduğu anımsatıldı. 

TOKİ projesi ilk hangi illerde başlıyor? Temellerin atılacağı iller.. - Resim : 2

TOKİ sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca vatandaş ev sahibi olmak için TOKİ projesine başvururken, sonuçların ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. TOKİ sonuçları, başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından kasım ayında kura çekimi gerçekleştikten sonra vatandaşlara duyurulacak.