TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak?

Uygun fiyatlı ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından TOKİ Başvuruları ne zaman başlayacak? Diye araştırma yapılmaktadır. TOKİ başvuruları ve TOKİ başvuru şartları ile ilgili araştırmalar arama motorları üzerinden durmak bilmeden devam ediyor. Peki, TOKİ Başvuruları ne zaman başlayacak?

TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak?

TOKİ Başvuruları ve TOKİ başvuru şartları ile ilgili araştırmalar hızını kesmeden araştırılıyor. Özellikle dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi için başlatılan TOKİ Sosyal konut projesi yapılan açıklamalar sonrası Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak kayda geçti. Ev sahibi olmak isteyen binlerce kişi tarafından TOKİ başvuruları başladı mı? TOKİ Başvurusu nasıl yapılır? Diye araştırma yapılmaktadır. İşte, detaylar…

TOKİ Sosyal Konut Projesi ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Özellikle dar gelirli vatandaşlara hitap eden ve hemen herkesin ev sahibi olmasını sağlayacak olan TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak. En son Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamada Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlatıyoruz demesinin ardından ev sahibi olmak isteyen herkes tarafından TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak? Diye araştırılmaya başlandı. İşte, TOKİ Sosyal konut projesi şartları ve TOKİ başvuru tarihleri…

Cumhurbaşkanı açıklamıştı: Bu durum kiraların düşmesine yol açacak

TOKİ Başvuruları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kısa süre içerisinde 81 ilde başlayacak TOKİ ile ilgili TOKİ’nin kiraları düşüreceği açıklanmasının ardından Erdoğan sözlerine:

"TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 170 bin vatandaşımızı ev sahibi yaparak ekonomik, sağlıklı, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı ortaya koyduk. Ülkemizin 81 şehrinde hız kesmeden toplu konut projelerini sürdürüyoruz. Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlke kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği bu proje bitmek üzere. Sıfır atık uyumlu, enerji verimli malzemelerle yapılacak bu konut projesinde yenilenebilir enerji sistemi kullanılacaktır. Bu adım son dönemde ciddi şikayet konusu olan kiraların düşmesine de yol açacaktır. Şehit yakınları, gaziler ve emeklilere her zaman ki gibi yer ayrılacaktır. Ayrıca ilk defa evlenen geçlerimiz de kota sahibi olacaktır." Şeklinde devam etti.

Hazine arazileri evi olmayanlara verilecek!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara ev sahibi olma imkanı verilmeye başlandı. Hükümet tarafından hazine arazilerinin vatandaşa açılması ev sahibi olmak isteyen vatandaşları heyecanlandırdı. Özellikle Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Adana gibi büyük şehirlerde konut fiyatlarının giderek artmasıyla beraber ev sahibi olmak hayal oldu. Hal böyle olunca devlet elini cebine atarak Hazine arazilerini evi olmayan vatandaşlara vereceğini duyurdu. Mesela 500 ile 1000 metrekarelik alanlarda tek katlı evler inşa edileceği duyuruldu.

Ev sahibi olmak isteyen dar gelirliler için sunulan evlerde ödemeler %10 peşin ve 20 yıla kaadar varan vadeyle ve sabit taksit ödemeleri şeklinde satışa sunulacak. Alt gelirliler için alt yapılı arsaları sunacağız. Daha önce evi olmayanlara ve dar gelirli olan tüm vatandaşlara ev sahibi olma imkanını sunan Bakan Murat Kurum’un yaptığı açıklamalar dikkatleri çekmeye yetti.