2022 Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor?

YKS Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteli olmaya hak kazanan öğrenciler tarafından üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Diye araştırılmaya başlandı.

2022 Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor?

YKS Tercihleri açıklanmasının hemen ardından üniversite kayıtları ne zaman? Sorusu sıklıkla araştırılmaya başlandı. Kayıt tarihi ile ilgili araştırma yapan öğrenciler üniversiteye kayıt detayları hakkında araştırma yapmaya başladı. ÖSYM tarafından 2022 üniversite kayıt tarihleri ile ilgili duyuru yapıldı. İşte, detaylar…

Üniversite kayıtları ne zaman?

Üniversite kayıt tarihi

Üniversiteye kayıt olma hakkı kazanan öğrenciler için kayıt işlemleri ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre 22 Ağustos ile 26 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Üniversitelerin kendi internet sayfaları üzerinden gerçekleştirilecek olan elektronik kayıtlar ise 22 Ağustos ile 24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Üniversiteye kayıt olmaya hak kazanan öğrencilerin bazı evrakları da eksiksiz tamamlaması gerekir.

Üniversite kayıt için evraklar

Üniversite kayıt için evrakları tamamlamayan öğrencilerin kayıtlarına onay verilmeyeceği gibi ayrıca üniversiteli olamayacaklar. Üniversiteye kayıt olmak için:

  • Kişinin mezun olduğu ortaöğretim kurumundan alınan diplomanın aslı veya yeni tarihli mezuniyet belgesi,
  • Aday ek puandan yararlanılarak yerleştirilmiş ise hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge,
  • Üniversite tarafından istenmesi halinde 12 adet fotoğraf,
  • Öğretim ücretinin ödenmesiyle ilgili belge,
  • YKS ile yükseköğretim programına yerleşen kişilerin askerlik durumunu gösterir belge,
  • Askerlikle ilgili sorunu olan kişilerin askerlik şubelerine, kredi ile ilgili detaylı bilgi almak için ise üniversite rektörlüklerine veya Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekir.