TOASO Hissesi Neden Yükseliyor?

TOASO hisseleri son iki işlem gününde yüzde 12 değer kazandı! TOASO hisseleri neden yükseldi? Detaylar haberimizde...

TOASO Hissesi Neden Yükseliyor?

Borsa İstanbul'un en değerli 30 şirketinden biri olmakla birlikte Türkiye'nin en köklü firmalarının da başında gelen TOASO, yılbaşı arasından sonra tekrar başlayan Borsa İstanbul'da işleme konu olmaya başladı. Son iki işlem gününde yaklaşık yüzde 12 değer kazanan TOASO hisseleri neden yükseldi? 

TOASO'dan Planlı Bakım!

Planlı bakım kapsamında üretime ara verdiğini duyuran şirket, geçtiğimiz gün maksimum getiri olan yüzde 10 yükselişten sonra bugünde yüzde 2.11 değer kazanarak fiyatını 84.70 lira seviyesine kadar yükseltmiş oldu.

Tofaş Oto Fabrikaları yönetimi (#TOASO) Bursa fabrikasında her yılsonu olduğu gibi bu yılsonunda da envanter sayımı ve üretim hatlarında yapılacak planlı bakım ve yatırım çalışmaları nedeni ile 1- 9 Ocak 2022 tarihleri arasında üretime ara verdiğini duyurdu.

Piyasa analistlerinin genel fikir birliği hisse fiyatlarında büyük bir değişim yaşamayacağı yönündeydi. Çünkü düzenli bir planlı bakım sürecine giren Tofaş firmaları bu yılda gireceği ve diğer geçici üretim arasının fiyatlarda bir oynaklığa sebebiyet vermeyeceğini düşünmüştü. Fakat piyasada işlem yapan robotlar ve yabancı yatırımcı aynı fikirde değildi ve son iki günde hisseye adeta yağmur gibi alım emri giriyorlar ve hissede ciddi bir alıcı baskınlığı söz konusu.

Geçtiğimiz Aralık ayında enflasyon rallisi ile birlikte 100 liranın kapısından dönen TOASO hisseleri yaptığı atak ile birlikte tarihi zirve fiyatıyla arasındaki farkı giderek kapatmaya başlamış durumda.

TOASO Teknik Analiz | TOASO Yorum

Teknik açıdan çok güçlü duruş sergileyen TOASO hisselerinde, yükselen kanalın çok dik olması stop seviyelerinin çok yakında olmasına neden oluyor. Bu sebeple hisse de trade yapan yatırımcı sayısı çok fazla. Buna rağmen hissede orta ve uzun vade yatırımcının büyük dalgalar halinde almasının fiyatları koruyabilme ihtimalini artırıyor.

TOASO hisse teknik destek ve dirençler şöyle sıralanıyor,

Destekler: 82.65 - 72.25 - 64.40
Dirençler: 86.20 - 95.15 - 99.75

TOASO hisse

TOASO TOFAS TURK OTOMOBIL FABRIKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 265.25
Satış 265.5
Değişim 1.5%
Son Değer 265.5
En yüksek 268
En düşük 263.25
Haftalık Değişim 1.1428%
Aylık Değişim 3.3659%
Yıllık Değişim 36.3445%
Etiketler