2022’de En Çok Kazandıracak Hisseler ve Sektörler!

2022 yılına ekonomik zorluklarla girdiğimiz bu dönemde öne çıkacak hisseler ve sektörler nasıl belirlenir? Gelecek potansiyeli yüksek olan hisselere gelin birlikte göz atalım.

2022’de En Çok Kazandıracak Hisseler ve Sektörler!

Türkiye'de erken seçim olmasa bile artık seçimin etki alanına girdiğimiz bir dönemde olduğumuzu söylemek yanlış olmaz. Olası bir erken seçim durumunu geçtiğimiz ayda kesin bir dille reddeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rağmen muhalefet hala erken seçim propagandalarını sürdürmeye devam ediyor. 

Erken seçim olmasa dahi seçimlere çok bir süre kalmadı... bu da piyasada para bolluğu anlamına geliyor. Para bolluğunun yaşanacağı bu dönemde hangi hisseler öne çıkacak? Para bolluğunun sıkıntıları neler? 

Para bolluğunun en büyük sıkıntısı TL'ye verdiği zarar olarak göze çarpıyor. Paranın artışıyla birlikte Döviz kurlarında yaşanacak dalgalanma ve şirketlerin kârlılığı sektör bazında etkileyeceği gibi hisse bazında da çok etkili olacak. 

Yabancı Yatırımcı Hangi Hisseleri Alıyor?

Borsa İstanbul'da yabancı payları giderek azalmaya devam ediyor. Tüm piyasalarda yaşanan dalgalanma, kurlardaki oynaklık derken yabancı yatırımcılar Borsa İstanbul'dan adeta yangından mal kaçırır gibi hisse satarak kaçmış durumda. Fakat hala içerde kalan ya da yeni gelebilecek yabancı yatırımcıların en büyük odak noktası şirketlerin kârlılığı ve büyüme oranı.  Daha sonrasında ise enflasyona karşı getiri oranı yabancı yatırımcının en çok gözettiği nokta.

2022'nin En Çok Yükselecek Hangi Hisseler Yükselecek?

2022 yılında en çok yükselmesi beklenen hisse senetleri kârlılık oranlarının en çok artış gösteren ve enflasyon üzerinde getiri sağlayan hisselerle olmakla birlikte, ihracat oranı yüksek şirketler. Sebebi ise ihracat yapan şirketlerin döviz girdisinin giderek daha değerli olması.

Gelelim şimdi Türkiye'de kârı ve satışları en çok artan 10 şirkete;

1- SASA Polyester
2- Hektaş
3- Kontrolmatik Teknoloji ve Enerji
4- İskenderun Demir Çelik
5- Aksa Enerji
6- Tofaş Oto. Fabrika
7- Aksa 
8- Sanifoam Sünger
9- Sarkuysan
10- Ereğli Demir Çelik

Türkiye'de 2021 yılında karı ve satışları en çok artış gösteren bu 10 şirket ve hisselerinin ön plana çıkması ihtimali diğer hisselerden daha fazla veya az demek doğru olmaz fakat ekonomik verileri de göz ardı etmemek yatırım yaparken ihtiyaçlarımızdan biri olarak karşımıza çıkıyor.

2022 Yılında Hangi Sektörler Öne Çıkacak?

Enflasyon verisi

Yükselen enflasyon karşısında hangi sektörler ön plana çıkabileceği yatırımcıların en büyük merak konusu olmaya devam ediyor. 

Enflasyondan en çok etkilenenlerin yer aldığı tabloya bakılacak olursa

*İlk sırada Ulaştırma var fakat kimi piyasa analisti bunun sadece dönemsel bir sorun olduğunu ve tedarik zincirinde yaşanabilecek sorunların daha çok büyük bir enflasyon dalgası getirebileceğini düşündüğü için 'Gıda' alanında daha büyük bir potansiyel olabileceğini öngörüyorlar.

XGIDAGıda sektöründe en çok kârı olan ve satışları sürekli artan 2 şirketi öncelikle listemize alıyoruz.
 
*BIMAS 
*CCOLA 

İkinci sırada Ev Eşyası: Ev eşyası alanında en çok kârlılığı olan ve temettü verimliliği en yüksek iki hisse olarak öne çıkan 2 hisse ise  

*VESBE
*ARCLK

XEnerji : Enerji sektörü tüm dünyada giderek artan bir ihtiyaç alanı bir alan olarak karşımıza çıkıyor bu sektörler arasında ise karşımıza çıkan hisseler ise 

*KONTR
*AKSEN 

Dördüncü sırada ise XUTEK ve XBLSM var iletişim tüm dünyanın her zaman en büyük gerekliliklerinden biri olması ve iletişim ihtiyaçlarının giderek büyümesinden kaynaklı olarak karşımıza çıkan hisseler ise

* TCELL
*TTKOM

  İçerik Yatırım Tavsiyesi Değildir.

TCELL TURKCELL ILETISIM HIZMETLERI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 76.55
Satış 76.6
Değişim 1.2%
Son Değer 76.55
En yüksek 77.95
En düşük 74.95
Haftalık Değişim 1.4579%
Aylık Değişim 13.0723%
Yıllık Değişim 36.4527%
BIMAS BIM BIRLESIK MAGAZALAR A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 371.5
Satış 371.75
Değişim 3.75%
Son Değer 371.5
En yüksek 379
En düşük 364
Haftalık Değişim -6.7754%
Aylık Değişim 2.9085%
Yıllık Değişim 23.5245%
Etiketler