TMSF’den satış kararı geldi!

TMSF’den satış kararı geldi! Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu tarafından iki şirkete ait olan mal ve varlıklar ihale yöntemiyle satışa sunuldu.

TMSF’den satış kararı geldi!

TMSF’den satış kararı geldi! Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu tarafından iki şirkete ait olan mal ve varlıklar ihale yöntemiyle satışa sunuldu.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından Isystems Petrol ve Doğalgaz Mühendislik Ticari ve İktisadi Bütünlüğüne ait mal ve varlıkları satışa sundu. Resmi Gazete de yayınlanan ilana göre Fon tarafından Isystems Petrol ve Doğalgaz Mühendislik AŞ ile Agas Teknoloji Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait mal ve varlıklar ihale yöntemiyle satışa sunuldu. Yaklaşık olarak 47 milyon 400 bin lira bedelle satışa çıkarılacak olan mal ve varlıkların satışından elde edilen gelir devlet hazinesine aktarılacak.

İhale 2022’de yapılacak!

TMSF Satış

Bedeli 47 milyon 400 bin TL olarak belirlenen ihalede kapalı zarf ve açık artırma usülleri uygulanacak. 12 Ocak 2022 saat 11.00’da TMSF’nin İstanbul Esentepe’de ki binasında gerçekleştirilecek olan ihalede alınacak kararlar herkesin ilgisini çekmeye şimdiden başladı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından yapılacak satışla elde edilen gelirlerin devlet hazinesine aktarılacağı düşünülmektedir.

TMSF neden satış yapıyor?

TMSF tarafından iki şirkete ait olan mal ve varlıkların ihaleyle neden satışa çıktığı merak edilse de şuanda bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama bulunmamaktadır. Şirketlere ait mal ve varlıkların satışıyla ilgili karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı. Konuyla ilgili yeni gelişmeler olduğu takdirde www.birborsa.com olarak sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Sizde bizi takipte kalarak en güncel haberleri öğrenebilirsiniz.