Thodex'in firari patronu Faruk Fatih Özer nerede?

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, milyonlarca dolar kripto para ile Arnavutluk'a kaçtığı tespit edilmiş, ardından izini kaybettirmişti. İstanbul Emniyeti'nin kurduğu özel ekip ile Arnavutluk polisiyle yapılan ortak çalışmalar sonuç vermedi. Özer'in yeri 8 aydır belirlenemedi.

Thodex'in firari patronu Faruk Fatih Özer nerede?

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, 400 bin kişiye ait milyonlarca dolar kripto para ile 20 Nisan 2021 tarihinde Arnavutluk'a kaçtığı tespit edilmiş, ardından izini kaybettirmişti. İstanbul Emniyeti'nin kurduğu özel ekip ile Arnavutluk polisiyle yapılan ortak çalışmalar sonuç vermedi. Özer'in yeri 8 aydır tespit edilemedi.

Kırmızı bülten ile aranan Faruk Fatih Özer'in nerede olduğuna yönelik soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki dosyaya giren son bilgi, Özer'in Arnavutluk'ta olduğu yönünde. 

Faruk Fatih Özer mafyadan mı yardım alıyor?

Thodex'in firari patronu Faruk Fatih Özer nerede?

Polis, Faruk Fatih Özer'in Thodex mağdurlarından topladığı milyonlarca doları kendisini saklamaları için Arnavutluk'ta bir mafyaya rehin bırakma ihtimalini değerlendiriyor. Özer'in aylardır yakalanamamasının Arnavutluk mafyasının etkisinden kaynaklanabileceği ihtimaller arasında. 

Özer'in bugüne kadar Arnavutluk'tan çıktığına yönelik bir tespit yapılmadı. Arnavutluk polisinin Faruk Fatih Özer'in yakalanması için karalılıkla çalışmalarını yürüttüğü, saklandığı yerin tespit edilebilmesi için ihbarlar dışında polis muhbirlerin de çalıştığı aktarıldı. 

Firari Thodex patronu Faruk Fatih Özer'in akıllı cep telefonu yerine eski tip telefon kullanarak bu telefonları sürekli değiştirdiği düşünülüyor. Polisin kaldığı otele yaptığı baskından sonra Özer'in, mafyaya ait evlerde kaldığı öne sürüldü.

Thodex'in firari patronu Faruk Fatih Özer nerede?

Thodex vurgununda ne olmuştu?

Faruk Fatih Özer’in 18 Nisan tarihinde kız kardeşi Serap Özer'den şirketin bütün belgelerini alarak iki gün sonra Arnavutluk'a kaçtığı tespit edilmişti. Özer’in kaçmadan tüm önce hazırlıklarını yaptığı ve yanına yüklü miktarda para aldığı öğrenildi.

Soruşturma sürecinde tutulan Serap Özer ifadesinde abisi Faruk Fatih Özer'in 18 Nisan 2021 tarihinde şirkete ait hacklenme raporu, şirket davalarıyla ilgili dokümanlar, mizan ve bütçeyle ilgili belgeler, karar, pay, genel kurul defterini istediğini aktarmıştı. 

Etiketler