Theta Ağı (THETA) Nedir? THETA madenciliği yapılabilir mi?

THETA, merkezi olmayan video akış protokolü Theta Network'te kullanılan bir kripto para birimidir.

Theta Ağı (THETA) Nedir? THETA madenciliği yapılabilir mi?

Theta Ağı (THETA) Nedir?

THETA, merkezi olmayan video akış protokolü Theta Network'te kullanılan bir kripto para birimidir. Orada THETA, belirli ağ düğümlerinin (düğümlerin) operatörlerinin yatırması gereken bir güvenlik rezervi (hisse) görevi görür. Theta ağı, Ethereum blok zincirine dayanmaktadır. 

THETA Arzı: Kaç tane THETA var?

THETA arzı 1.000.000.000 THETA ile sınırlıdır.

THETA madenciliği yapabilir misin?

Hayır, Theta Proof of Stake'e dayanır. Ayrıca, 1.000.000.000 jetonun tamamı zaten dolaşımdadır başka THETA oluşturulamaz. 

THETA'ya bahis yapabilir misin?

Evet, THETA'nın temel amacı stakingdir. Hem Kurumsal Doğrulayıcı Düğümler hem de Koruyucu Düğümler, THETA'yı ağda depolamalıdır. Ağı güvence altına almak için, düğüm operatörleri Theta'nın yardımcı programı simgesi olan TFuel'de bir ödül alır. Yukarıda bahsedilen düğüm türlerine ek olarak, uç düğümler de vardır: Bunlar, “son mil”deki akış verilerinin dağıtımına yardımcı olur. Bir uç düğümü çalıştırmak için teta depolamaya gerek yoktur. 

Ancak 2021 baharında ana ağ sürüm 3.0 güncellemesiyle birlikte, Edge Nodes onunla TFuel'i stake edebilecek ve bir "Elite Edge Node" haline gelebilecek.

THETA için kurs sürücüleri nelerdir?

Şimdiye kadar, ana kurs sürücüleri Theta ağına katılan birinci sınıf ortakların raporları olmuştur. Google, Samsung ve Sony Europe artık Theta'da Enterprise Validator Node'ları işletiyor. Ayrıca Theta, akış portalı Theta.TV için bazı içerik ortaklıklarına sahiptir. Bunlar arasında NASA, World Poker Tour ve Failarmy sayılabilir. Eşler arası bir akış protokolü olarak Theta ağı, geniş bir kullanıcı tabanına dayanır. Protokole ne kadar çok kullanıcı katılırsa, veri çıkışı ve akış deneyimi o kadar iyi olur. Bu nedenle, giderek artan sayıda uç düğüm, THETA kursu üzerinde de olumlu bir etkiye sahip olabilir. 

Theta Network akıllı sözleşmeleri ve NFT'yi destekliyor mu?

Evet, Theta, akıllı sözleşmeler için programlama ortamı olan Ethereum Virtual Machine'i (EVM) destekler. Bu, Theta'nın gelecekte DeFi uygulamalarına da entegre edilebileceği anlamına geliyor. Teta ile değiştirilemez tokenler (NFT) de oluşturulabilir. 

THETABTC:BNN Theta Bitcoin
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 2.354E-5
En yüksek 2.402E-5
En düşük 2.345E-5
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler