Yatırım nedir? Nasıl yapılır?

Tüm piyasalarda yatırım yapmak hisse senedi almak ve satmanın asıl birden çok amacı olabilir. Bunların arasında trade ederek para kazanmak ya da temettü emekliliği gibi bir çok seçenek olabilir.

Yatırım nedir? Nasıl yapılır?

Hisse senetlerinin sektöründe işlem yapmak yani diğer adı ile borsada al sat yapmak kimi zaman çok güzel kâr marjı bıraksa bile kimi zaman büyük kayıplara uğrattığı da oluyor.

Alanında bir hayli başarılı olan bir borsacı deneyimlerine ve kullanmış olduğu sistemlere bağlı şekilde değişmekle beraber yalnızca 1 yılda bile yüz binlerce Türk Lirası değerinde para kazanabilir. Tabii ki borsaya hiç girmeyen insanlar bu kapıyı merak etmekte ve böyle bir fırsata seyirci kalmak istememektedir. Bugünkü makalemiz tam da o kişilere göre. Borsanın nasıl oynanacağını, paranızı nelere yatırmanız gerektiğini ve kayıp durumunda ne yapmanız gerektiğini, kısacası a’dan z’ye borsanın her şeyini anlatacağız.

Peki, borsa nedir nasıl yatırım yapılır?

Borsa kelimesi herkesin bildiği anlam bütünüyle tüccarların ve özellikle sarraflarla değerli kâğıt ve tahvil alışverişiyle uğraşanların alım satım ve değişim amacıyla devlet denetimi altında iş yaptıkları yere denir.

Borsalarda kazanmak ve kaybetmek işin olağan akışında olduğu gibi sürekli kaybetmek ve sürekli kazanmakta imkansızdır. Bu nedenle mutlaka bir yatırım stratejisi oluşturmak şart. Bunu sağlamak için önce bir yatırım aracı kurumu bulmak şart. Bankalar ya da sadece işi bu olan yatırım aracı kuruluşlarından bir hesap sahibi olmak ve içerisinde yatırım yapmak istediğiniz rakamlarda nakit para koymak zorundasınız. Daha sonrasında ise yatırım stratejisi belirleyip pay piyasalarında hisse alıp satabilecek duruma geldiğimizi söylemek mümkün.

Risk algınıza göre Vadeli İşlem Opsiyon Piyasasında kaldıraçlı veya Borsa İstanbul'da spot piyasalarda işlem yapmak kendi stratejinize göre değişkenlik gösterebilir.

Borsaya Yeni Girenlere Tavsiyeler

*Spekülatif hisselerden uzak durun!

*Çok takipçi sayısı olan hesaplar borsada olan biten her şeyi bilmezler!

*Borsa her zaman düşmez ve her zaman yükselmez!

*Borsa'da kullanacağınız para acil ihtiyacınız olan bir para olmamalıdır!

*Kaldıraçlı işlemler tüm paranızı kaybetmenize sebep olabilir.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler