Kriptolar yükseldi, kaldıraçlar düşürüldü

Bitcoin fiyatı 40.000 dolara dayanırken, yatırımcıların bu hafta izlemesi gerekli olan faktörler neler?

Kriptolar yükseldi, kaldıraçlar düşürüldü

Bitcoin (BTC) fiyatı hafta başı itibarıyla 40.000 dolara kadar dayandı. Yeni haftada boğaların atak mı yaptığı yoksa ayıların tuzak mı kurduğu merak konusu olarak bekleniyor. Sakin  sayılabilecek bir hafta sonunu geride bıraktıktan hemen sonra pazar gecesi sert bir yükseliş dalgası yaşadıktan sonra kısa bir dinlenmenin ardından bir dalga daha yapan BTC/USD paritesinde, uzun zamandan beri kuvvetli direnç yaklaşıyor.

Olumlu veriler ve piyasayı terk etmiş gibi görünen Bitcoin'de, birkaç hafta içinde yüksek seviyelere ulaşma hedefinde emin adımlarla ilerliyor fakat yakın poz çekimlerde dinlenme belirtisi ve daha yukarı çıkmak için zorlandığı gözlemleniyor.

Hafta içinde fiyat hareketini nelerin şekillendireceği ise merak konusu olmaya devam ediyor. Bitcoin fiyatlarını etkileyecek faktörler şu biçimde:

42500 Dolar Önemli Eşik

24 saat içinde Bitcoin, yaklaşık yüzde 15 değerlendi. Henüz 42.500 dolarlık direnç test edilmese de, mevcut seviyeler haziran ortasından bu yana görülmemiş yükseklikte ve yükselişe dair yatırımcı iştahı da sürüyor. Geçen hafta düzenlenen "The B-Word" konferansında, Jack Dorsey ve Elon Musk'ın Bitcoin güzellemeleri fiyata yansımış gözüküyor.

Fiyatta yukarı yönlü kırılım hemen olmayacak gibi duruyor. Çünkü bu süreçte analistler piyasaya temkinli yaklaşıyor ve dip seviyelerin elde edilip edilmediği konusunda emin olamıyorlardı. Bitcoin, hafta boyunca yavaşça yükselerek hafta sonu 34.500 doları kolaylıkla geçti. Pazartesi günü bir değerlendirme yapan Poppe, gerçekleşen ivmeli yükseliş hareketi karşısında şaşırmış göründü ve bunu "sürpriz" olarak değerlendirildi.

Kriptoların hızlı yükselişinin ardından Binance borsası kaldıraç oranlarının 20 kata kadar indirildi.

Etiketler