Tencent'in üçüncü çeyrek geliri 22 milyar doların üzerinde gerçekleşti

Tencent, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde yıllık yüzde 13 oranında yükselerek yaklaşık 142.4 milyar yuan toplam gelir elde etti.

Tencent'in üçüncü çeyrek geliri 22 milyar doların üzerinde gerçekleşti

Çinli internet devi Tencent'ten yapılan açıklamaya göre şirket, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde yıllık yüzde 13 oranında artış göstererek yaklaşık 142.4 milyar yuan toplam gelir sağladı.

Özellikle, şirketin fintech ve iş hizmetleri sektörlerinden elde ettiği gelir, üçüncü çeyrekte yüzde 30 oranında artışla yaklaşık 43,3 milyar yuana çıktı ve toplam gelirinin yaklaşık üçte birini oluşturdu.

Şirket öte yandan en son mali tablosunda reşit olmayan oyuncularına yönelik verileri de açıkladı. 1 Eylül tarihinde Tencent, Çin'in reşit olmayan vatandaşlarının oyun oynama süresini kısıtlamaya yönelik  en son düzenlemelerine uymak için bir dizi tedbir uygulamaya başladı.

Eylül ayında reşit olmayanların oyun oynadığı süre, şirketin kaydedilen toplam yurt içi oyun süresinin yüzde 0,7'sine düştü, 2020 yılının eylül ayında kaydedilen yüzde 6,4'ten önemli bir düşüş gösterdi. Reşit olmayanlar, 2020 yılının eylül ayında kaydedilen yüzde 4,8 oranından keskin bir düşüşle eylül ayında Tencent'in toplam yerel oyun gelirinin yüzde 1,1'ini oluşturdu.

Etiketler