Piyasaların odağında bugün hangi veriler olacak?

Bugün piyasalar Ödemeler Dengesi ve İngiltere verilerine odaklanacak.

Piyasaların odağında bugün hangi veriler olacak?

Yurt içinde ödemeler dengesi raporunun öne çıktığı gündem, yurt dışında İngiltere'den gelecek veriler beklenecek.

Yurt içi gündem maddeleri:

10.00 - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yurt içinde haftanın en önemli verisi olan ödemeler dengesi rakamlarını yayınlayacak. Cari işlemler dengesi ağustos ayında 528,0 milyon dolar fazla vermişti. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu yılın son enflasyon raporu sunumunda cari fazlanın devam ettirilmesiyle uzun soluklu fiyat istikrarını yakalamanın mümkün olacağını söylemişti.

10.00 - TÜİK kümes hayvancılığı üretimi ile süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıklayacak.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Nükleer Düzenleme Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu bütçeleri müzakere edilecek.

14.30 - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. Merkez Bankası haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak takip edilecek.

Yurt dışında öne çıkan veriler:

10.00 - Avrupa'da piyasalar, İngiltere'den gelecek önemli verilerle güne başlayacak. İngiltere'de sanayi üretimi, aylık ve dönemsel GSYH, dış ticaret, işletme yatırımları verilerin aynı saatte yayınlanacak. Sanayi üretiminde aylık yüzde 0,1, yıllık yüzde 3,1, GSYH'de üçüncü çeyrekte dönemsel yüzde 1,5, yıllık yüzde 6,8 artış bekleniyor.

Aynı saatte Almanya'dan final tüketici fiyatları verileri gelecek. Enflasyon öncü verilerle aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 4,5 yükselmişti.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) aylık "Petrol Piyasası Raporu" açıklanacak.

Etiketler