Teknoloji devi ortağı olmaya ne dersiniz? Apple hisse senedi nasıl alınır?

Teknoloji devi ortağı olabileceğinizi biliyor muydunuz? Eğer cevabınız evet ise sizlere Apple hisse senedi konusunda bilgi vermek istiyoruz. Apple hisse almak ile ilgileniyorsanız bu şirketin hisselerini satın almadan önce ortak olmak istediğiniz teknoloji devinin temellerini araştırmalıyız

Teknoloji devi ortağı olmaya ne dersiniz? Apple hisse senedi nasıl alınır?

Teknoloji devi ortağı olabileceğinizi biliyor muydunuz? Eğer cevabınız evet ise sizlere Apple hisse senedi konusunda bilgi vermek istiyoruz. Apple hisse almak ile ilgileniyorsanız bu şirketin hisselerini satın almadan önce ortak olmak istediğiniz teknoloji devinin temellerini araştırmalıyız. Peki, Apple hisse senedi nasıl alınır?

Her daim yatırımcının dikkatini çekmeyi başaran Apple’ın piyasa değeri şuanda 2 trilyonu aşmış durumda. Hem yerli hem de yabancı pek çok yatırımcı tarafından mantıklı bir satın alma olup olmayacağına bakmadan Apple hisse senedi almak istiyor. Teknoloji devi olan Apple bildiğiniz gibi pek çok kez ilklere imza attı. İpad ile dünyayı sallayan Apple aynı zamanda iPhone ile de başarı hikayesini sürdürmeye devam ediyor. Biz bugün sizlere Apple hisse senedi nasıl alınır? Sorusunun cevabını detaylı bir şekilde vermeye çalışacağız.

Apple hisse senedi nasıl alınır?

Apple hisse senedi nasıl alınır? Apple, kısa süre sonra elektrikli araç piyasasına gireceğini yalanlamasa bile yatırımcı beklentisi şuanda bu yönlü ilerlemektedir. Elektrikli araçlara benzer bir devrim yaratacak olan Apple, böyle bir durumda elektrikli araç şirketleri ile ilgilenen teknoloji yatırımcıları arasında Apple hissesi almayı isteyebileceksiniz. Peki, Apple hisse senedi nasıl alınır? İşte, Apple hisse senedi alma aşamaları:

Apple hakkında araştırma yapın

Apple bildiğiniz gibi ilk kez 1970’li yıllarda kişisel bilgisayar devrimini başlattı. Hemen ardından 1980’lerde Macintosh ile kişisel bilgisayarı yeniden icat etti. Şirketin kurucu ortağı olan Steve Jobs bir süre ayrıldıktan sonra 1997 yılın Apple’a yeniden döndü. iPhone de Apple’ın modern başarısını destekledi. 2007 yılında piyasaya sürülerek ezber bozan o telefon o yıllardan günümüze kadar büyük bir büyüme yaşadı. Merkezi ABD’nin California eyaletinde olan Apple, iphone, ipad ve mac bilgisayarlar dahil olmak üzere pek çok alanda kendini geliştirmiştir.

Apple’ın finansal durumunu kontrol edin

Apple gerek ürünleri gerek ise performansıyla kendi sektöründe başarılı olduğunu pek çok alanda kanıtladı. 2018 yılında trilyon dolarlık bir değerlemeye ulaşan ilk halka açık ABD şirketi olmayı başardı. Şuanki piyasa değeri 2 trilyon dolardan fazla ve güvenilir şekilde başarılı bir halka açık şirket olarak müşteri portföyünü büyütmeye deva ediyor. Yatırımcıların hisse almasını daha ucuz hale getiren Apple hisseleri şuanda 130 dolardan işlem görmektedir. Çoğunluk tarafından kabul gören genel kural bir portföyün doğru şekilde dengelenmiş olarak hem hisse senetleri hem de tahviller gibi daha güvenli yatırımları içerdiğinden dolayı Apple hisse senetleri satın almadan önce sahip olduğunuz yatırımları araştırmak için zaman ayırmalısınız.

Kendinize yatırımcı hesabı açtıktan sonra Apple hisselerini alıp satmaya başlayabilirsiniz. Apple hissesi almak için aracı kurumunuzun işlem platformuna girerek AAPL sembolünü bulup satın alarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.